Меси и Роналдо - равни дори в провалите на Мондиал

Двамата няма да станат световни шампиони, което ги прави не по-малко велики

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе да стигнеш финал на световното и да си играч на турнира не е никво постижение сигурно според вас. Май единия поне се е опитвал веднъж.

Е този път видяха и двамата, че няма да паднат от германците, затова си и тръгнаха.

Роналдо 5 гола, а джуджи има ли поне 2?

Аржентина е много по класен отбор от Португалия. така ,че не са съвсем равни.

Аржентинският отбор не беше сработен, а повечето от футболистите бяха по-мързеливи и от германците. Явиха се чисто формално, колкото да отбият номера. Явно след изцеждането от клубовете, не им ли покажат милион(че), не си дават много зор. Това важи в почти същата степен и за португалците, изключвам последния мач.

"МЕСИ И РОНАЛДО РАВНИ ДОРИ.............." От това изречение следва, че Меси и Роналдо са равни по всичко. Дори и по провалите на световно първенство! ТЕ ТОВА СА ТОТАЛНИ ГЛУПОСТИ! МЕСИ И РОНАЛДО НИКОГА НЕ СА БИЛИ РАВНИ! ЕДИНИЯТ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ Е КЛУБЕН ШАМПИОН НА ЕВРОПА, ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН С ТИМА НА ПОРТУГАЛИЯ, НОСИТЕЛ НА "ЗЛАТНАТА ТОПКА" ЗА НАЙ-ДОБЪР ИГРАЧ НА ЕВРОПА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ, ГОЛМАЙСТОР! ДРУГИЯТ КАКЪВ Е? КАКВИ ПОСТИЖЕНИЯ ИМА МЕСИ? НИКАКВИ! АМА Е ЛЮБИМАТА ДЪВКА НА ЖУРНАЛИСТИТЕ! БИЛ СТРАХОТЕН, БИЛ ИЗВЪНЗЕМЕН! ПОСТИЖЕНИЯТА! ДАЙТЕ ДА ВИДИМ КАКВО Е ПОСТИГНАЛ? НЯМА ЛИ? ЩО ТАКА? КАКВО СРАВНЯВАМЕ ТОГАВА? АМА АЗ ОБИЧАМ МЕСИ, А ПЪК МРАЗЯ РОНАЛДО! ДОБРЕ! АМА КОЙ ГОВОРИ ЗА ЛЮБОВ? ГОВОРИМ ЗА РЕАЛНОСТИ!

бай иВАНЕ.... Млъкни. Не ставаш. Не са ти ясни нещата, но ако досега не си го разбрал, то никога няма да го разбереш.

Че не ставам, знам! Ама ако може малко по-конкретно! С факти! Този обичам, пък оня не обичам, не върви! Стига с тая любов! Няма да се женим я. Дайте да видим, кой какво е направил! Какво е постигнал! Защото единият е играч, а другият е полски свирач!

Да кажеш, че Меси няма никакви постижения изисква сериозен умствен дефицит. Това, че португалецът има малко повече купи на европейско ниво не го прави по-добър. По тая логика и Бензема има повече успехи от Меси, щото има 4 шампионски лиги в последните години. Какво направи Роналдо обаче в тези финали? Само миналата година блесна с два гола, през 2014, 2016 и тази година името не му се чуваше по терена, но накрая благодарение на съотборниците си се окичи и той с успехи. Роналдо е гоова машина и атлет, но такива са много в историята. Вълшебници като Лео обаче са малко и затова ще бъде по-голям играч за повечето хора.

Истината е, че са добри играчи, но не са толкова велики за колкото последните години ни ги натрапват. Не заслужаваха и половината от златните топки, които им бяха дадени и цялото това внимание. За момент да си представим, че не са играчи на най-бутаните отбори, а примерно на Арсенал, дали щяха да са толкова резултатни? Съмнявам се, но ги искараха едва ли не най-добрите за всички времена, а именно сега футбола от към личности е в криза и е лесно да величаеш някой откройл се макар и с малко. Накрая се стига до извода, който беше доста позабраве особено когато ги награждат за "личностни постижения", че футбола е КОЛЕКТИВНА игра и винаги ти трябва отбор!

Изводът е, че единицата, дори и гениална, не може да замести отбор от посредствени или на средно ниво. Това трябва да разбере народът от гениални единици, между две били и порция картофи.

на това световно е сравнително ниско, да не кажа едно от най-ниските в последните 30г. Отбор от посредствени играчи (не говоря за такива като тези на Панама или арабите, а по-скоро като шведите или датчаните) с една или две звезди на световно ниво, играещи организирано като отбор, могат да отстранят всяка сбирщина от звезди на световно ниво без никаква организация и играещи всеки сам за себе си, без дисциплина и отборен дух. И Роналдо, и Меси бяха трагични. Първият беше особено абсурден - играещ само за себе си, опитващ нелепи удари през двама или трима вчера, никаква скорост, минимална техника, ако се направи разбивка на всичките му отигравания в третината на Уругвай минимум 80% ще са грешни. Медиите го раздуха до безобразие. Меси видимо няма химия и синхрон с останалите в отбора. Неймар е отвратителен, до пет години поведението на Роналдо ще изглежда като най-скромното и дисциплинираното в сравнение с неговото. Футболът от отборен спорт започва да изглежда като някакъв пиар проект на отделни личности, в който външен вид, безсмислени финтове и стойки, заучени клишета и публикации в соц.мрежи са най-важното нещо. Затова и тимове като тези на хърватите и уругвайците печелят масово симпатиите на неутралните фенове, извън възрастта на -teens, за които горните трима са всичко, защото така им казват медиите.

Парите така влияят на всяка човешка дейност. Докато водещи са спортното съперничество и удоволствието от самата игра, нещата са едни, а когато се намесят хазартът и рекламата, нещата драстично се променят. Не съм гледал световно с такива продължения и с толкова голове в 90+ минутите. Това е дългата ръка на хазарта, а кои са точно замесените няма нужда да гадаем, всички имаме очи и можем да мислим.

Ето защо в историята няма да се наредят до Пеле и Марадона

Абе за да станеш Световен шампион си трябва отбор, не една звезда и всички да и подават... Нито Пеле, нито дребния наркоман вкарващ голове с ръка, са играли сами... На финала 1986 Марадона не е вкарал дори гол, а голмайстор е Линекер. На четвърт финала вкара гол с ръка, а после си измиха ръцете с българския страничен съдия Дочев, а тогава страничните съдии свиреха само засади, ъглови удари и тъчове, за да консултира главния съдия, трябва той да се допита, което изобщо не става... Така, че стига с тоя измислен невероятен Марадона, имаше проблясъци, но толкова... Като човек пък хептен не може да се слага никъде тая дрогирана торба с говна...

абе разбирач, а следващия гол във вратата на Англия след този с ръка, кой го вкара и мина през целия терен и половината англичани?

Какъв голмайстор на финала е Линекер, бе??? Ти кой мач си гледал, смени питието!!!

все ще си останат прости ритнитопковци, а плебсътк ще квичи и мучи по стадионите... така се оправя стадото човешко

E ми съдбата на големите е такава. Те са хора, не са машини - имат моменти на спад, някой път напрежението и струпаната отговорност ги притиска. Блясват за моменти звездите на други, вдига се шум, но в един момент отнова са те. Нима при Федерер и Надал не е така. Няма как да са вечни, логиката на годините е природна даденост, но ще са велики. Досега сред големите имена все пак блестеше само това на Пеле, сега ще са трима.

не и на Пеле и Марадона, когато отборът не върви те ставаха отборът. Вчера Мбапе го величаеха до небето, но Пеле е взет на Световното още 17 годишен и стои резерва, докато не се вижда, че отборът не върви и той трябва да оправя нещата

Е видяхме 86а как Марадона оправи нещата с ръка... Аре моля ти се... Виж, за Пеле съм съгласен. Ама късия наркоман въобще не става, той човек не е... Че и продължава да го доказва...

E ми съдбата на големите е такава. Те са хора, не са машини - имат моменти на спад, някой път напрежението и струпаната отговорност ги притиска. Блясват за моменти звездите на други, вдига се шум, но в един момент отнова са те. Нима при Федерер и Надал не е така. Няма как да са вечни, логиката на годините е природна даденост, но ще са велики. Досега сред големите имена все пак блестеше само това на Пеле, сега ще са трима.

Най-великите

Много велики, особено фукльото Роналдо нали? Смешник ,който беше неутрализиран и не можеше да покаже нищо, а може би наистина вече нищо не може или мънгизите са му малко.