17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи сега се включват модерна техника и експерти. В такива случаи секундите са от значение! Имам една книжка "Песен за живот" от британски подводен работник на Викърс Оушаникс, мисля Роджър Чапман му е името. С негов колега полагат подводен кабел с мини подводница на близо 500 метра дълбочина близо до Ирландия. Свършва им смяната, изтеглят ги на повърхността. В този момент им се скъсва въжето и подводницата без физическа връзка с повърхността стиха дъното на 488 метра под нивото. Веднага се обаждат на шефа на фирмата. Той иска помощ от Британските Кралски Военновъздушни сили, които изпращат най-добрия си разузнавателен самолет Нимрод да поддържа радиовръзка с подводницата. След това нарежда другите две такива подводници на фирмата - едната край Канада, другата в Северно море да бъдат изтеглени и изпратени на местопроизшествието. Иска помощ и от САЩ и изпращат робот за подводна работа от Сан Диего, тоест полет през целия континент Северна Америка и целия Атлантически океан. Всичката събрана техника се включва в търсенето и изваждането. Отварят им люка най-много 20 минути преди въздухът в подводницата да стане отровен. За времето си това е най-дълбоководната спасителна операция. Струва си да добавя още нещо - при предишната най-дълбока спасителна операция е спасен Питър Месърви, който е шефът на Викърс Оушаникс по времето на описаната случка. Едва ли на света е имало някой, който да е знаел по-добре от него, какви мерки трябва да се вземат! Извинете ме за дългия пост, но исках да покажа, какви мерки трябваше да се вземат

Търси се не за живи , а за да се разбере кой ще плаща онези 17млн евро (или там колкото е трансферната сума) + обезщетенията за играча и евентуално пилота.

Браво на футболистите за това, но оптимизъм вече почти е на нулата. Аз не вярвам в чудеса в морето.

Само този ли е бил в самолета? Имало ли е пилот, имало ли е други пътници? Много тенденциозни статии. Изчезнал футболист, а за останалите никаква информация.

Тъп си

Убиха го! Кой, защо и къде е тялото, никога няма да разберем...