Коментари - Нарекоха ги Оригиналните 9: Как преди 50 г. женският тенис вдигна "бунта за 1 долар" | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз смятам, че има голямо неравенство в заплащането и дохоите. И неравенствто не е само мъже - жени. А е найвече бедни богати. Едни работят за $1 долар на ден, а други за $1 млн. долара на ден. Колкото и да е по-образован и можещ и сръчен. Надали един от богаташите може да произведе колкото 1 000 000 бедни за едно и също време. Така че не заслужава толкова високо заплащане. В съвременния свят, производството е колективно. Да някои имат по голям принос от други, но трябва да има таван за това колко да е разликата в заплащането на този с най-големия принос и този с най малкия. според мен най-млног трябва да е 10-15 пъти, не повече. а не 1 000 000 пъти.

Има нещо сбъркано в този свят. Испанска биоложка, член на екипа работещ по създаването на ваксина за Ковид-19 на пресконференция отговаря на журналистически въпрос защо се бави откриването на лекарство за вируса / съжалявам че не мога да ви кача снимката и / : - Давате на футболист заплата от милион евро на месец, а на учен биолог 1800 евро. Сега търсите лечение. Идете при Роналдо, и Меси. Те ще ви намерят лекарство.

в спорта станаха брутално,грозно много. Не само в тениса. Безумие е да се плаща за турнирна победа 3 млн. Да са живи и здрави вземащите ги!

Женски тенис гледам от време на време и то само ако е турнир от големия шлем. Нямам нищо против да взимат същите пари като мъжете, но защо не играят пет сетови мачове?

Аз съм скандализиран от заплащането на някои спортисти, актьори, "мениджъри", манекенки ... И съм за по-голямо равенство в доходите не само на мъже-жени, но и на богати-бедни, независимо от пола и държавата. И по-точно, според мен не трябва да има по-бедни хора в света от някаква линия, примерно $5 долара на ден на човек или дори ако щете $3 долара на ден. Но в същото време смята, че има хора, които заслужават по-високо заплащане от други хора. Но трябва да има мярка в това. И най-лесния начин е минимална заплата/надница/, прогресивни данъци и справедливо преразпределение на приходите от данъци. Скандализъран съм и от високите заплати на депутати, министри и високопоставени чиновници у нас. Смятам, че са незаслужени, не само заради трагичния реултат от работата им, корупцията и кражбите им. А по принцип, който иска да става милионер да се захваща с частен бинес. И да стои далеч от управлението на страната и държавните поръчки. Който участва в уравлението на държавата и в държавните поръчки, трявба да работи, за нормална, дори минимална печала,и за благоро на обшеството. Искам да попитам прекалените феминиските, защо има женски и мъжки тенис, волейбол, баскетбол, хокей ... "Нали са равни половете". Защо жените не отидат да играят тенис с мъжете и на корта да си спечелят наградния фонд.

Нпо-рките на сорос ги учат на наглост, кучелюбите, циганите, "бежанците", мюсюлманите, джендарите, престъпниците, жените, напоследък децата (справка тУмберга). Така рушат обществата, настройвайки малцинствата срещу мнозинствата, в белите, християнски държави.

А колко по-лесен начин има - бийш Джокович, Надал, Федерер... взимаш парите, а те гледат жално. А? Или май по-лесно, играеш три сета с някоя душичка, пък вземаш пари като за титанически сблъсък.

napravo tui napravo onui. napravo napisa edna statiq.

Ако искат да има пълно равенство то тогава мъжете и жените трябва да играят заедно и един срещу друг , но тогава дори Серена Уилямс едва ли ще се задържи в първата стотица / справка Серена -Карстен Браш 98 год Мелбърн/

Тогава Серина е на 15 г., а сестра ѝ на 17 г. Този е победил две дечица. Искам да го видя тоя същия сега срещу Годзила.

да , две дечица с големи претенции , а той е бил 600 в ранглистата , ако си мислиш че Серена ще пердаши мъжете както при жените жестоко се лъжеш

Сери на неведнъж е заявявала, че не може да бие никого от топ 100 на мъжете. И каквато е "скромна", това по-вероятно е топ 200 или 300

Бил е 202 или 203 в ранглистата, а не 600.

12500:1500 = 12:1 !? Вярно ли?

Женска матеметика 12500 почти 12000 a 1500 e 1000

Очевидно се гледа женски тенис щом Осака си докарва по 37 млн. на година, а Серина е стигала дори до 70 млн. на година. Как ще печелят по толкова пари ако феновете не ги гледат как играят, та спонсорите да им плащат такива пари? Къде е логиката хем да не се гледа женски тенис, хем спонсорите да им изсипват десетки милиони на година за рекламни лица? А за равните награди има логика при мъжете да са по-големи, но само на турнирите от големия шлем. Само в тези 4 турнира мъжете играят 3 от 5. В другите и те играят 2 от 3. Затова логиката е точно на другите турнири да се изравнят наградните фондове, а в турнирите за Големия шлем мъжете да получават повече. Или да направят и жените да играят 3 от 5 за да са равни. Но май самите състезателки няма да се съгласят, затова остава другият вариант. А те изравниха точно тези турнири в заплащането, а не останалите.

Очевид, ако женските турнири не ги мешат насила с мъжките, едва ли ще съберат и 30% от гледаемостта на мъжките. Жените играят със слаби удари, бавно, еднообразно, от задна линия.

Жените не са "втора категория" спортисти, те са различна категория. И като такава интересът е различен, приходите (вкл. и от реклама) са различни, нормално е и заплащането да е различно. Замислете се колко от най-леките боксьори са забогатели (и колко тънат в мизерия, въпреки че са актуални шампиони). За колко велики шампиона от Формула 3000 сте чували? Вероятно николко - повечето добри отиват във Формула 1 или други по-престижни/доходоносни състезания ... нека да излезем от спорта - защо мъжете-актьори в порнофилмите получават многократно по-ниско заплащане от актрисите? Те втора категория ли са? Цялата тази борба за равенство ще ни доведе до упадък, ако не е съобразена с възможностите и реалността.

Равното заплащане е пълна дискриминация спрямо мъжете, които се гърчат 3 от 5 сета , а жените 2 от 3 сета на US Open. Да не говорим, че женски тенис радко някой гледа и в момента и приходите от реклама са никакви... Това е поредното псевдо равенство и тотална несправедливост спрямо мъжкия тенис, ама мир да има...

Естествено, че съотношение 12:1 е нечестно, но да получават еднакво възнаграждение, при по-малко изиграни сетове също не звучи логично.