Коментари - Нарекоха ги Оригиналните 9: Как преди 50 г. женският тенис вдигна "бунта за 1 долар" | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Естествено, че съотношение 12:1 е нечестно, но да получават еднакво възнаграждение, при по-малко изиграни сетове също не звучи логично.

Равното заплащане е пълна дискриминация спрямо мъжете, които се гърчат 3 от 5 сета , а жените 2 от 3 сета на US Open. Да не говорим, че женски тенис радко някой гледа и в момента и приходите от реклама са никакви... Това е поредното псевдо равенство и тотална несправедливост спрямо мъжкия тенис, ама мир да има...

Жените не са "втора категория" спортисти, те са различна категория. И като такава интересът е различен, приходите (вкл. и от реклама) са различни, нормално е и заплащането да е различно. Замислете се колко от най-леките боксьори са забогатели (и колко тънат в мизерия, въпреки че са актуални шампиони). За колко велики шампиона от Формула 3000 сте чували? Вероятно николко - повечето добри отиват във Формула 1 или други по-престижни/доходоносни състезания ... нека да излезем от спорта - защо мъжете-актьори в порнофилмите получават многократно по-ниско заплащане от актрисите? Те втора категория ли са? Цялата тази борба за равенство ще ни доведе до упадък, ако не е съобразена с възможностите и реалността.

Очевидно се гледа женски тенис щом Осака си докарва по 37 млн. на година, а Серина е стигала дори до 70 млн. на година. Как ще печелят по толкова пари ако феновете не ги гледат как играят, та спонсорите да им плащат такива пари? Къде е логиката хем да не се гледа женски тенис, хем спонсорите да им изсипват десетки милиони на година за рекламни лица? А за равните награди има логика при мъжете да са по-големи, но само на турнирите от големия шлем. Само в тези 4 турнира мъжете играят 3 от 5. В другите и те играят 2 от 3. Затова логиката е точно на другите турнири да се изравнят наградните фондове, а в турнирите за Големия шлем мъжете да получават повече. Или да направят и жените да играят 3 от 5 за да са равни. Но май самите състезателки няма да се съгласят, затова остава другият вариант. А те изравниха точно тези турнири в заплащането, а не останалите.

12500:1500 = 12:1 !? Вярно ли?

Ако искат да има пълно равенство то тогава мъжете и жените трябва да играят заедно и един срещу друг , но тогава дори Серена Уилямс едва ли ще се задържи в първата стотица / справка Серена -Карстен Браш 98 год Мелбърн/

Тогава Серина е на 15 г., а сестра ѝ на 17 г. Този е победил две дечица. Искам да го видя тоя същия сега срещу Годзила.

да , две дечица с големи претенции , а той е бил 600 в ранглистата , ако си мислиш че Серена ще пердаши мъжете както при жените жестоко се лъжеш

napravo tui napravo onui. napravo napisa edna statiq.

А колко по-лесен начин има - бийш Джокович, Надал, Федерер... взимаш парите, а те гледат жално. А? Или май по-лесно, играеш три сета с някоя душичка, пък вземаш пари като за титанически сблъсък.

Сери на неведнъж е заявявала, че не може да бие никого от топ 100 на мъжете. И каквато е "скромна", това по-вероятно е топ 200 или 300

Бил е 202 или 203 в ранглистата, а не 600.

Очевид, ако женските турнири не ги мешат насила с мъжките, едва ли ще съберат и 30% от гледаемостта на мъжките. Жените играят със слаби удари, бавно, еднообразно, от задна линия.

Нпо-рките на сорос ги учат на наглост, кучелюбите, циганите, "бежанците", мюсюлманите, джендарите, престъпниците, жените, напоследък децата (справка тУмберга). Така рушат обществата, настройвайки малцинствата срещу мнозинствата, в белите, християнски държави.

Женска матеметика 12500 почти 12000 a 1500 e 1000

Женски тенис гледам от време на време и то само ако е турнир от големия шлем. Нямам нищо против да взимат същите пари като мъжете, но защо не играят пет сетови мачове?

в спорта станаха брутално,грозно много. Не само в тениса. Безумие е да се плаща за турнирна победа 3 млн. Да са живи и здрави вземащите ги!

Има нещо сбъркано в този свят. Испанска биоложка, член на екипа работещ по създаването на ваксина за Ковид-19 на пресконференция отговаря на журналистически въпрос защо се бави откриването на лекарство за вируса / съжалявам че не мога да ви кача снимката и / : - Давате на футболист заплата от милион евро на месец, а на учен биолог 1800 евро. Сега търсите лечение. Идете при Роналдо, и Меси. Те ще ви намерят лекарство.

Аз смятам, че има голямо неравенство в заплащането и дохоите. И неравенствто не е само мъже - жени. А е найвече бедни богати. Едни работят за $1 долар на ден, а други за $1 млн. долара на ден. Колкото и да е по-образован и можещ и сръчен. Надали един от богаташите може да произведе колкото 1 000 000 бедни за едно и също време. Така че не заслужава толкова високо заплащане. В съвременния свят, производството е колективно. Да някои имат по голям принос от други, но трябва да има таван за това колко да е разликата в заплащането на този с най-големия принос и този с най малкия. според мен най-млног трябва да е 10-15 пъти, не повече. а не 1 000 000 пъти.

Аз съм скандализиран от заплащането на някои спортисти, актьори, "мениджъри", манекенки ... И съм за по-голямо равенство в доходите не само на мъже-жени, но и на богати-бедни, независимо от пола и държавата. И по-точно, според мен не трябва да има по-бедни хора в света от някаква линия, примерно $5 долара на ден на човек или дори ако щете $3 долара на ден. Но в същото време смята, че има хора, които заслужават по-високо заплащане от други хора. Но трябва да има мярка в това. И най-лесния начин е минимална заплата/надница/, прогресивни данъци и справедливо преразпределение на приходите от данъци. Скандализъран съм и от високите заплати на депутати, министри и високопоставени чиновници у нас. Смятам, че са незаслужени, не само заради трагичния реултат от работата им, корупцията и кражбите им. А по принцип, който иска да става милионер да се захваща с частен бинес. И да стои далеч от управлението на страната и държавните поръчки. Който участва в уравлението на държавата и в държавните поръчки, трявба да работи, за нормална, дори минимална печала,и за благоро на обшеството. Искам да попитам прекалените феминиските, защо има женски и мъжки тенис, волейбол, баскетбол, хокей ... "Нали са равни половете". Защо жените не отидат да играят тенис с мъжете и на корта да си спечелят наградния фонд.