Най-великите зимни олимпийци в историята

От Бьорндален до Крамер - култовите шампиони в "белите" спортове

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не мога да повярвам, че някой се е наел да пише по този въпрос и не казва нищо за Тони Зайлер /Кортина 56-та/ ; този пропуск е като да говориш за бокс и да не споменеш Касиус Клей. Сигурно авторът е твърде млад!

В ски скокове също има запомнящи се имена.

и Естер Ледецка - единствената с два златни медала в различни дисциплини - сноуборд и алпийски ски

Отборът на Ямайка по бобслей е най-добрият

http://pusliv.com

Отборът на Ямайка по бобслей.

Броят на медали е важен, но има и друго постижения които се помнят и до днес. Чудото на лед - американците печелят златен медал по хокей на лед с аматьорски отбор, побеждавайки страховитата Советская Сборния. Или пък златният медал на Торвил и Дийн от Сараево, всички оценки за изпълнение без излючение бяха 6.0

Дааа...Момчетата на Хърб Брукс завинаги остават геройте на Зимните Олимпиади.

не се мина без колко по-добри са сащ от Русия :)

те за това го помнят, щото е един случай.

"страховитата"

Най-великите зимни олимпийци са Евгения Раданова, дето спечели медал в шорттрека без в България иобщо да има и една-единствена пързалка за тренировки по шорттрек и онзи юначага от Тонга, дето участва и на зимните, и на летните олимпийски игри, и на всяко откриване на зимните е по традиционно облекло - гол до кръста и по джапанки. За цвят добавяме и отбора на Ямайка по бобслей.

Смешник

Велика е в получаването на пожизнената месечна премия. Ама тя не е виновна, а държавата, която и дава хиляди левове ежемесечно за нещо с малка обществена стойност.