Пат избра армията пред милионите в спорта и умря от приятелски огън

Историята на Тилман се превърна в емблематична за американската история

Обратно в новината

Коментари - Пат избра армията пред милионите в спорта и умря от приятелски огън | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

s edna duma ,tupak

Търсил - намерил!

Поредният промит мозък,изгубил живота си в война...

Браво за статията - доста неща научихме от нея. 1)Един добър спортист, сменя спорта със съвременно пиратство! 2)Пропагандата на Вашингтон действа и в двете посоки - първо го праща да плячкосва чужда държава, после го убива, и накрая го прави национален герой! 3)Лицемерието и арогантността на Американската армия е безгранично. Този случай е поредният от холивудската продукция "Америка е най-велика" Очакваме филми, с името на този човек от сорта : 1)Рамбо- е един лък изби хиляди руснаци! 2)Роки - един средностатистчески боксьор победи почте идеална боксова машина. 3)Хилядите филми , за "кацането" на Луната И още много много "истински случаи" .

Тъжна история за това как млад и надарен младеж си отива от този свят просмукан от долната пропаганда на шепа перверзни старци. История стара като света. Да почива в мир.

Изводът какъв е - не се записвай в армията, ако ти е мил животът. Да ходиш доброволно на война, особено па тази в афганистан, показва остра липса на самосъхранение и сиво вещество. Иска да има ъръпка, адренлаин, екшън. искал да се докаже на семейство, които воювали, че и той можел. Е това с другата тъпотия- да доказваш на някого нещо. Така че мислете, защото действията имат последствия. В неговия случай тотални грешки и фатален край на 27г.

Човека е бил с принципи и ги е следвал, заслужава уважение

Какви принципи точно е имал и какво точно е търсел на другия край на света? Малоумна пропаганда, ама иначе върви и се записвай и ти да мреш за нечии чужди интереси (щом споделяш принципите му).

Уж смислен човек, пък да се запише за участие в агресивните колонизаторски войни на американския политически "елит". В Сащ има много умни хора, но има и твърде много елементарни инфантили. Явно четенето и историята, за които се говори в статията, изобщо не са му се удавали. Всички учат, но не всички научават нещо :)

Измислен герой!

Пример, че спортистите трябва да се занимават само със спорт. А у нас за жалост ги бутат навсякъде.

от тях си е създаден, от тях си е и убит, пък се и хвалят при това?

Няма българи, за които да пишат, затова пишат за нашественици от чужди държави

Един американски убиец по малко.

Поучителна история за разликите между американсерската реалност по телевизията и в живота.

Разбрахме, Пат Тилман героично избивал талибани в защита на Афганистанското бъдеще. А синът на Песков зврерски се развличал да разстрелва бандеровци в ущърб на Украинската демокрация. Даже Мосфилм правеше по-скопосана пропаганда.

Един глупак по-малко!

Тъжно, но е така.

Тоя Пат, с един ход се е направил шах и мат.

един от милионите

ама е сбъркал Холивуд с Афганистан

Хубаво е че е бил патриот ама щом е служил на империята на злото сащ, ми да го духа

дали да не прекръстим бул. Толбухин на бул. Пат Тилман в знак на почит към този американски герой

Ми ша ма извинявате ама този е ебаси тъпака, без майтап.

Какво геройство има в това да годиш и да казваш на някой си народ как да живее, пък си застрелян от свой? Измислена държа е тая хамерика

Питай руските фашисти които се биат в Украана

"Случаят придобива сериозен публичен отзвук и до днес се използва като пример за намеренията на американската армия да изкривява истината или директно да лъже за обстоятелствата около конкретни военни операции." :))

В Афганистан няма американско малцинство. В източната и ужната част на република северна украйна живее руско мнозинство.

Чудя се колко приятели имаха Американците в Авганистан, че да е убит от приятелски огън ... май те по погрешка са си го гръмнали.

Българският доброволец в Донбас Цветомир Гетов е починал във Виена, след като е бил тежко ранен на украинския фронт, съобщиха негови приятели. Гетов е в редиците на опълчението в Донецк от 2017 г., като първоначално се е занимавал само с хуманитарна дейност, а после се включва и в сраженията, в отряда за специални операции и бързо реагиране. Българинът е бил тежко ранен, лекуван и транспортиран от Донбас в болница в Москва, откъдето негова близка го прехвърля в лечебно заведение във Виена, но след раняването той така и не се възстановява. Издъхва на 25 февруари в австрийската столица. Негови приятели от Донецк се обърнаха с видеоапел за помощ във Facebook, за да бъдат събрани средства за транспортирането на тялото му на родна земя. В негова чест те изпяха на български и любимата му песен "Моя страна, моя България". Близо 80 българи, повечето непознати, се отзоваха и събраха над 5200 лева, за да бъдат транспортирани тленните му останки до родния Плевен, където ще бъде погребан в събота. От даренията ще бъде заплатено и погребението. Гетов е бил строителен предприемач, който зарязва бизнеса си в Плевен и заминава за Донбас. Там създава българско културно-просветителското общество "Възраждане". Първоначално заминава през 2016 г., за да прави филм за случващото се в Донбас. Опелото пред тленните останки на Цветомир Гетов е в събота, в 13:00 часа, в храм "Света Параскева" в Плевен. ============ Копейки, а под тази новина седите мирно, пеете сАвеЦкият химн и квичите, че Гетов е бил герой! Какви сте лицемери само! :)

се опитва насила да ни пробутва измишльотини за герои.А оплюва истинските герои

но младежът си е все така мъртъв

руски войници за парче земя което е съсипано от реската армия и никога няма да принадлежи на Русия.И за което в близко бъдеще руската държава ще плаща стотици милиарди джлари и евро за възстановяване и кръвнина за избитите

американците и в Украйна ли ще ходят да се бият

трябва да са винаги готови да дадат живота си за нечии чужди интереси, украсени с демократични ценности

можел е да спортува, но е искал да убива и си го е получил

Къде е поуката на тази история? Не правете така деца.

War junkie

И Пат какво спечели? Хубаво погребение. Във всеки Ъмирикански филм показват хубави погребения.Звездния миг на омрелия.Само дето не може да го види този звезден миг.

Еееее, друго е да те мобилизира джуджакът-путлераст, после да те изодзади кадировец-КОЗОЕБЕЦ, и накрая укрите да те очистят като куче, а твоите да ИЗГОРЯТ ТАЙНО, за да те водят безследно изчезнал, ЗА ДА НЕ ПЛАТЯТ ОБЕЗЩЕТЕНИЕТО! ДА ЖИВЕЕ КАЛТАШКА РУСИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

заминавай да се биеш за демокрацията, ако ще и на Марс

И какво му е "геройството"? Какво е отишъл да търси в Афганистан?

МАЙКА ТИ!

Американският Божанов!

Бог да го прости, но тъп американец

ТЪП, ТЪП, АМА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ПРИКЛЮЧИ. ОСАМА ГО ОЧИСТИХА КАТО СКОТ, СЛЕДВА РУСИЯ И ПУТИНКАТА :)

Убиецът на деца са го ликвидирали собствените му приятелчета

е Путин

така или иначе - все е мъж, като тебе.

Какво е правил в завоевателна война този "Ангел", идете се гръмнете евро-атлантици с вашата плоска пропаганда

САЩ не са провеждали референдуми за присъединяване за да бъдат наричани завоеватели.Както това прави Русия в Украина

освен бомбардировки… понякога на своите, ама заеби ги, американци са.

Хавай, Ню Мексико, голяма част от Тексас, Аляска (под наем за 100 години, отдавна изтекли) - подарени им са като бонус за добро поведение, нали тъпако?!

Аляска е продадена от редсия цар на САЩ.Не е подарена.И руската империя е възникнала кото са водени завоевателни а не ,,освободителни” войни.И сме свидетели на поредната и катастрофа заради поредната завоевателна война

Един от многото заблудени от непрекъснатата пропаганда на дърбоката държава командвана от евреите и заплатил с живота си за това. Наистина жалко.

Истински патриот. Вечна слава! Да имахме и тук такива. За жалост повечето ще се избият да бягат през граница.

Чии интереси е "защитавал" в Афганистан, тъпако?! Загрижил се за репутацията на курваря Бил Клинтън, пострадала сериозно след могобройните му секс-афери, най-ярката с Моника Люински! Истински краварски зомби!

А чий интереси защитава руската, подчовешка измет в Украйна, свиньо рубладжийска? На джуджето от бункера с палатите и милиардите? Докато осталите руски животни живеят в мизерия в водката.

Ами защитават си инетресите и то до сами границите си и то на тяхно си руско малцинство, че и не толкова малцинство. За разлика от САЩ дето защитават долара единствено във всяка точка на света. От кого се пазят САЩ с най-голямото си оръжейно производство - от Мексико, Канада или Коста Рика? Всичко се прави за да се продаде и да убие. Че и изнудват да го купиш :).

Какво защитават, бе, отрепко. Руснаците са долна измет и трябва да се избиват като кучета. А тия ми пишат тука, че бил убиец. Мюсюлманите са същата долна подчовешка сган и трябва да се избиват! НЕ СТЕ ЛИ ЧЕЛИ ФЮРЕРА БЕ!

ами заминавай - поне един ще има оттука свестен.

С радост ще замина. Да трепеш нисши на фронта трябва да ти е най-голямата радост в живота! Колко пъти ще го пиша??! Да водиш панцер батальон на Източния фронт трябва да ти е мечтата, смисълът и най-голямата радост в живота!

Ти нали си тука бе капут.Достатъчен си на българия.

Eми да, тука съм да ти еба путката майчина гнусна. С радост бих убивал долна подчовешка измет!

Първо научи правописа - чий -ед.ч., чии - мн.ч., после почети малко история, география, актуални анализи и факти от последните години, месеци, дни, па тогава плямпай като кречетало!

Ти ли ще ми казваш да уча, бе, копеле шибано нисшо?! Аз колкото книги съм изчел за велкия Райх виЙ не сте виждали на едно място, бе, скотове прости!

Няма да цъкате минуси долни, подчовешки утайки! Руснаците трябва да се избиват! Мюсюлманите трябва да се избиват! А болшевиките трябва да бъдат мъчени преди да умрат! Шибани мръсни копелета! Човекът умрял за родината си, мръсните говеда го плюят! Dulce te decorum eat pro patria mori, педерасти!

Казах ли нещо за минусите бе копелета?! Мама ви проста дееба нисша!

добре ги обработват там.

"Мнозина се Осъмняват в намеренията на треньорите" - Dir, от кол и вЪже се доведени, така като ви гледам..

Поредния промит мозък отишъл да избива афганистански жени и деца на хиляди километри от дома си. Намерил е каквото е търсил.

Мога да се отнеса само с уважение към съдбата на този човек , който е умрял в името на своите ценности.Отделен въпрос е ,че ако беше гледал филма "Коса"/за да разбере колко негови сънародници умряха безсмислено във Виетнам/ вероятно нямаше да се поддаде до такава стеПоклон пред паметта мупен на пропагандата.Ако беше гледал и филма на Майкъл Мур "Фаренхайт 9/11" вероятно можеше и да започне да мисли с главата си и дори да излезе на митинг срещу войната в Афганистан.А иначе , който е тръгнал на война ,принципно трябва да е готов да умре , а дали от вражески куршум или от изстрел в тила от свой , няма особено значение.Милионите , които е отказал нямат никакво значение.Преди да откаже тези милиони той е имал едни други милиони и количеството милиони не са толкова важни за някои хора.Особено за тези с ценности, какъвто очевидно е бил този човек. Поклон пред паметта му !

Явно не си платен "драскач". Искам само да добавя: - Навсякъде има хора, но безскрупулни политици създават етнически и политически проблеми по поръчка на своите спонсори, които мислят само за печалба. Да е живи и здрави всички хора... Американци, Руснаци, Българи, Украинци и т.н. Но политиците им да го д"хат!

Който нож вади, от нож умира. Да бе мирно седяло, не би чудо видяло. Кой ГРОБ копае, сам пада в него.

Да е жив и здрав Колко още америланци умряха и накрая подариха техника за десетки милиарди на талибаните

Важното е ВПК на фашагите да печели, реднеците са само консуматив.

направил го е заради брат си, но когато убиваш, трябва да очакваш да те убият

Как да жив и здрав, па той умрел, ти му викаш да е жив и здрав. Тънък сакатлък вкарваш.

Дреме ми, какъв е тоя Пат, Път, Тъп ??????

Е това е истинската Америка, а не бягащите по улиците тълпи черни мародери или парадиращите шарени петли по прашки. Ама те си ги и убиват истинските.

Човека е вярвал че е патриот и така помага на родината си след 11.09. От друга страна,това напълно показва лицемерието на американците и техните лъжи,които не спират дори когато става въпрос за собствените им войници. А някои идиоти вярвят че всичко което се казва за Русия,или Украйна от тях е 100% истина…

Според мен им е трябвал герой. И след като талибаните не си си свършили работата, умрял от "приятелски огън".

Той умира при съмнителни обстоятелства, говореше се, че бил разочарован от това което правят американците там, убивайки цивилни и хора които нямат нищо общо с атентата на 11 септември, за това го превръщат в герой.

Майка си и баща си ли е търсил по време на американската инвазия там.