Професорът на Формула 1

Ален Прост е един от най-противоречивите, но и успешни пилоти

Обратно в новината

Коментари - Професорът на Формула 1 | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Човеко е Прост

До Факт е, Така е то си ти и личи отдалече.

Професионален идиот съм, леко клонящ към дебилизъм. Е как да ме огрее?

Хуан Мануел Фанджо(всъщност се произнася Фангио, защото в Аржентина говорят испански и на испански фамилията се чете и произнася Фангио). Същия след Монца 1967 г. каза кой е най-великия и големия в този спорт. Щом Фанджо го казва, кои сте всички други, за да му противоречите.

До Факт е, Само ще напиша, че не сте много интелигентен със сигурност. Тъжно е това което сте написали и мислите.

Ален Прост и сена никога не се помириха всъщност. В края на сезона във Формула 1, Ален дава интервю на италианска журналистката Франческа Алиата от в-к Ла Република. За Франческа най-важният въпрос към Ален, е сена наистина ли е гей? Ален и казва, че тези слухове за сексуалността на сена се носят още от тийн годините му в Бразилия и не са спирали и до ден днешен. Ален и казва, че според бившата съпруга на сена, тя го е хванала в крачка в леглото с негов механик от Ван Диймен през 1981 г. Последвал е развод. А сена е продължил кариерата си, но без жена до него в рамките на години дори и във Формула 1. През 1986 г. сена се появява със свой много близък приятел(които в последствие става един от неговите наследници след смъртта на сена). Двамата са неразделни, а в навечерието на ГП на Австрия, Ален отива в ранитте часове до гаража на Лотус и от там той чува стонове и португалска реч. На сутринта Ален единствено пита къде е приятелят на сена, и да не би сена да го е изтощил през нощта, че не е станал все още. До обяд на същият ден всички разбират какво се е случило в ранните часове. Бърни Екълстоун единствено казва, не трябваше по-този начин, всички знаем всъщност сена какъв е. От там сем. на сена изгонват приятелят на сена, а на негово място се появяват модели - момичета. Когато сена прочита интервюто на Ален, сена побеснява и се обажда на Ален с думите кучи син пак ми го причини. След това се разбират да дадат пресконференция и да осъдят написаното във вестника. сена завежда дело срещу вестник Ла Република, а първото заседание е дни след 1 май 1994 г. Адвокатът на сем. сена заявява, че искът се оттегля и делото е прекратено, защото нямало смисъл тъй като ищецът бил мъртъв. През годините се появяват жени твърдящи все още, че те били в живота на сена, но никой не ги е виждал. И междудругото се появяват основно фотосесии с тези жени, пишат се книги, но всички знаят истината.

Ясно е че Прост е легенда, но като фен да гледам най ме кефеше Монтоя, не нормални, жалко че беше малко във Ф1, а с куцият Уйлямс правеше големи състезания, както и след това с Макларън.

Всъщност универсалният пилот е Алонсо. Най-много победи и точки с различни болиди и екипи.

Прост,прост...колко да е прост? Щом е направил кинти,няма да е много ,,прост".

ми хареса снимката , на която са и свамата със Сена. това са последните велики пилоти. След тях идва Шумахер, който беше стратег и безстрашен на дъжд , но безсърдечен, като чист германец, какъвто си и беше. За другите шампиони не ми се говори..Най -малко за цветнокожото недоразумение с плитките от "мее тоо" движението. И не заради цвета на кожата ами точно заради мизерното му поведение....

Най-великият пилот в цялата история на Ф1 - Ален Прост. Не М.Шумахер, не Хамилтън, не Фетел, Сена или Хуан Мануел Фанджо, а Ален Прост. Този французин докарваше Айртон Сена до полуда, толкова велик беше. За тези, които не знаят...най-мощните турбокомпресорни двигатели в историята на Ф1 се монтират през 1985-86г. , след това започват ограниченията на мощностите. И точно през тези две години Ален Прост става два пъти св. шампион - първа и втора титла. Повече няма какво да добавя. Болидите във Ф1през 1986г. достигат 1350 к.с. при почти нулева стабилност - представете си каква лудост и майсторство са нужни да седнеш в подобно нещо, да го контролираш, да победиш в състезание, да станеш накрая св. шампион...а и да останеш жив. Тия сегашните пилоти, ако седнат да се посъстезават малко с подобен болид...и одма са пуснали кафявото, от раз сменят професията...

Прост блестеше с интелигентност. Но не обичаше да рискува, както правеше Сена. И затова Айртон беше по-атрактивен, но накрая си счупи главата. Прост беше спокоен, добре владеещ се; докато Сена беше вулкан от емоции. Затова феновете харесваха Сена пред Прост.

До Бррр, много си глупав наистина.

Моето мнение за формулата - гледам от 91 редовно, чел съм много за преди това и все още следя интервюта, статистики и репортажи за предните години. 1. Най-добър пилот комплексно, на когото съм следил цялата кариера - Алонсо. 2. Най-добър пилот, който може да оспори горното, но не съм следил цялата кариера - Прост 3. Най-велик пилот - тук вече нямам съмнение - Лауда, заради всички е което е направил за спорта освен успехите му.

И Леброн Джеймс е най-великият баскетболист бе? Брайънт, Джордан ряпа да ядат. От ерата, която описваш има само един ГЕНИАЛЕН пилот. АЕРТОН СЕНА. И е точно както с Майкъл Джордан. Пускаш. Гледаш. Виждаш.

Съгласен. Техническа особеност. Името на Сена оригинално се изписва Ayrton Senna, което на български е Айртон Сена. Не знам защо толкова често го пишат Аертон, с Е като втора буква вместо Й.

Още един такъв - къде може да се намери книжката "Световни автомобилни пилоти"?

Един пилот, който спазваше правилото на алпинистите - важно е да завършиш и да се върнеш жив. ДА е жив и здрав, той И Мика Хакинен ми бяха любимите като стил, 'смотани' според някои хора пилоти.

Най-комплексния състезател след Шумахер(Прост ннарече херари товар3н камион, а Шуми ги наплави шампиони).Сена го имаше за предизвикателство, което да го мотивира. Това говори достатъчно.

До Факт е, тази фраза която си използвал е от Рон Денис(бивш собственик на МакЛарън), Денис я използва за до обиди Еди Джордан.

сена с 10 колизии и 6 инцидента, се репчеше на Сър Джеки Стюарт по време на интервюто. Ален знаеше колко опасен беше спорта. Ален загуби идола си на пистата през 1968 г. Ален е бил едва на 13 годишна възраст. През цялата си кариера Ален се опитва да подражава на своя идол и да кара като него - без агресия, фино и елегантно, плавно пилотиране.

То и в балета е НЕОБХОДИМА АГРЕСИЯ. Какви глупости плещиш бе?

Умен пилот. Не толкова талантлив като Сена например, но много умен. Знае за кой отбор да кара, имаше правилна тактика, доста хладнокръвен - това му носеше успехи. Някакси не блестеше много, нямаше харизма, но беше успешен, защото умствено превъзхождаше съперниците си.

Умен пилот легенда

сена започна войната срещу Ален Прост на пистата. Колко трябва да си малаумен и глупав, за да отстраняваш свой колега на пистата. След като се знае, че мотор спорта е много опасен. сена се надяваше и мислише, че Ален му е длъжен с нещо, а то не беше така. Ален преди състезанието каза до сега го пусках, стига толкова. сена без да има място и шанс да изпревари Ален се постави в ситуация между чука и наковалнята. На сузука Ален няма вина, за глупавите действия на сена.

Миндил си надрискал форума с онанизми. Марш в кочината. Къде ви намират такива убитаци бе.

Четвъртата си титла спечели с бели ръкавици, толкова голямо бе преимуществото на уилямс рено тогава. Когато обаче Сена отиде в уилямс, след прпмените колата беше опасна за каране. Сакатият франк привлече Сена и го уби.

През 1990., сена се вряза в Ален Прост, на писта Сузука с над 240 км/ч. За това оправдание НЯМА!!!! сена се опита да убие Ален Прост на пистата буквално.

сена поне два пъти се вряза в Ален Прост, и дори му връчиха световната титла. СРАМ за бразилския отпадък. 1988 сена в Португалия и Имола пак игра мръсно като Ален едва не катастрофира. сена натисна Прост към стената в Португалия, а в Имола не спази джентълменското споразумение. сена 1985 пак игра мръсно по време на квалификациите срещу Алборето с Ферари, сена попречи на италианеца да направи перфектната си обиколка.

че си селския идиот.

До Факт е, кое от написаното от мен е лъжа? И други факти. Бергер винаги играеше втора цигулка, Накаджима също втора цигулка. Когато през 1993 г., Мико Хакинен се опълчи на бразилския неграмотник и дървар, сена го хвана за гушата и го притисна към стената.

Че изреждаш всички тези светила в този спорт, а изписваш името на този, който е Бог в този спорт с малка буква. Изобщо не гледам ф1 от много време, от как Шуми изряза Нандо в Монако. Защо не гледам, защото го няма шоуто. А шоуто го правеха великите - тия, които бяха готови и на колизия при 240 км/ч в името на битката и победата. Сена вече е сред боговете, винаги мястото му е било там, както и на Шуми. Но най- великия във Ф1 за мен завинаги остава Хуан Мануел Фанджо. Щото е карал и печелил в сурови условия, всяка седмица смърт и свиреп риск. Преобръщането е смърт. И намира мотивация и смелост да продължи да кара. Ето това е да е корав човек, и достатъчно добър да оцелява. При останалите коментирани този риск е в пъти по-малък. До няма такъв.