Коментари - Румяна Нейкова се оплака: Министър Сандов ни изхвърли от Ропотамо | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що за чудо са Сандов и Белев, що за наглост и безочиев има в тези хора ... Това да кажеш, че кануто замърсява повече от моторните лодки и да забраниш на националния отбор по гребане да провежда зимния си лагер на Ропотамо, където между другото го провежда от 50 години, защото не видиш ли замърсяват, е направо безумие. Могат да си плюят на дипломите и на това, за което претендират, че са с тези изказвания и да се махат от постовете, защото само се излагат.

Тези почнаха с тъпотиите и излагацията!

Министър Сандов е гола вода, ще ме извинявате, ама...тва с гребците е безумно.

Гребането като спорт е невероятен имам възможността да съм го практикувал .Сандов и оня Белев ще ги давя в реката два дни на третия ще ги питам как се става гребец .,,... С МНОГО ТРЕНИРОВКИ и ХЪС лишпери смотани.Не пречете на хората които знаят и могат .Г Жо Нейкова заповядайте на Ропотамо а пък за лишперите ........

Нека бъдем реалисти и не се заблуждаваме! Действително долното течение на река Ропотамо попада в резерват Ропотамо. Като такъв, има строго определени правила и закони, които е редно да се спазват от всички. Та нали за това са законите в държавата?! Съгласете, че едва ли има някой, който да е против това?! Но има едно голямо НО! Уважаемият министър, игнорирайки лодките за разходка и гребците, лишава хората от удоволствието да се насладят на резервата. На практика се получава така че имаме природен резерват с ограничен достъп, на когото не можем да се радваме. И за какво ни е едно нещо, на което не можем да намерим приложение и ни лишават от достъпа до него? Гребците пречели на спокойствието на животните. А хората когато вървят по екопътеките в резервата, не пречат ли на спокойствието на животните? Защо не забранят тогава и екопътеките в резервата по същата логика?!?! Сигурно и колите, които се движат по пътя покрай реката пречат със шумните си двигатели и шумът от сцеплението на гумите с асфалта? Защо тогава не забранят движението на автомобилите покрай реката и да построят нов път извън границите на резервата?!?!?! Има много парадокси, които зависи от това как ще се тълкуват законите и как ще бъдат прилагани след това. Липсата на достатъчно компетентност от страна на уважаемия министър Сандов, пушейки на една от снимките цигара с марихуана, и екипът му, водят до ограничения, които са несъвместими с логиката и мирогледа на нас обикновените хора. И всички ние се питаме - защо всеки иска да управлява? По време на избори всеки се натиска да става политик, натиска се за гласове, за вотове, за преференции и т.н., обещава да бъде разумен и практичен, да защитава обществото и родината ни, а след това взима нелогични и противообществени решения и действия. Та нали държавниците трябва да защитават интересите на обществото?! Политиците трябва да бъдат държавници! Да мислят за България и българския народ! Решението на министър Сандов да ограничи в такава степен резервата, да премахне лодките за разходка и гребците по поречието на р.Ропотамо, е меко казано НЕСЕРИОЗНО!!!!!

Звучи ми леко абсурдно- гребна лодка да замърсява..., вероятно т.нар.еко къмпингари които сноват около реката нанасят повече щети.

Има поне 5 подходящи язовира, в които може да се тренира и зимно време. Какъв е тоя зор за Ропотамо, та Ропотамо? Шапка й свалям на Нейкова за постиженията в спорта, но в случая считам, че не е права.

В Пловдив има цял гребен канал.

Зимата замръзва бе, умен !

Всички герберастки калинки трявба да бъдат изритани от постове и топли местенца в Държавата! Тези потомствените Нейкови най-вече! Браво на министъра!!!

Сандов е все по-близо до освобождаване на постта ... С кой акъл наложи такава забрана за кану и остави моторните лодки, които са по-голеия замърсител, не знам ...

"Пред БНТ коментра по казуса направи Румяна Нейкова, която е национален селекционер, нейният съпруг Свилен е президент на федерацията, а синът й Емил е най-голямата ни надежда в този спорт и световен шампион за юноши." Звучи като добър семеен бизнес :)

Ако съм аз - напускам федерацията и България. Има много възможности днес това момче да тренира и да участва под друг флаг на световни първенства .

Да видим в коя държава ще им дадат да тренират в резерват.

В нормалните държави осигуряват нормални условия на на такива хора,да се развиват да печелят медали. А не да тренират по реки,пресъхнали езерца и т.н..

В тоя резерват по цял ден обикалят 50годишни дизелови лодки пълни с туристи

Като се смесят червено и зелено се получава кафяво

А Министъра от какъв зор е на Олимпиадата?

Защото е СПОРТЕН министър бе ,чвор! А Олимпиядата все още се води най-голямото спортно събитие. Ти кой си , та да искаш обяснение?

Гребал съм Дунав от с. Връв до Силистра 3 пъти самостоятелно и два пъти с ТИД.Дунав е прекрасен за тренинг на професионални гребци гонещи световни постижения! Но, на южното Черноморие е по люксозно- добри бази, калканче, камината, ала бала..... и после на гребната база в Пловдив сме първи между последните.

ли си гребал по Дунава? Щото тя, Нейкова, за това време на годината говори.

Това е един много трагикомичен случай. От една страна, гребните лодки нарушавали екологичното равновесие, но моторните лодки с туристи не. От друга страна, това било единственото място, където можело да тренират гребците! И всичко това на гърба на данъкоплатеца. Стига, де!

Гребците гребат от моста до устието, лодките ги забраниха преди няколко години и сега са само от моста нагоре, където не влизат в защитената зона или Натура 2000 и не знам кво си още.

lu4ka

Не няколко. През 1994 г. вече беше забранен достъпът до Аркутино през Ропотамо.

"Пред БНТ коментра по казуса направи Румяна Нейкова, която е национален селекционер, нейният съпруг Свилен е президент на федерацията, а синът й Емил е най-голямата ни надежда в този спорт и световен шампион за юноши." Звучи като добър семеен бизнес :)

Тези двамата зелени терористи, които повече от 20 год. тероризират бизнеса и държавата, се очакваше, че ще направят такива поразии. През всичките години само усвояваха милионите. А наглецът Тома Белев, докато беше директор на националния парк, допусна с некомпетентността си КОРОЯДА в българската гора, като не позволи всички паднали дървета след буря да бъдат отсечени и изнесени от гората. Вече има Корояд в цяла България. Копелета!!!

С тези новите измек-ри, комунизма почва да ми изглежда розов.

"Пред БНТ коментра по казуса направи Румяна Нейкова, която е национален селекционер, нейният съпруг Свилен е президент на федерацията, а синът й Емил е най-голямата ни надежда в този спорт и световен шампион за юноши." Звучи като добър семеен бизнес :)

в Турция ходете с ритни топковците... или на тренажори. Ропотамо е резерват

Галерите отдавна са в историята, та за къде подготвят гребци? Или ей тъй, да си имаме. И... нерде софия, нерде Ропотамо.

Нищо друго не може да се очаква от такива хора , прибиращи тлъсти хонорари ! Още колко други неща трябва да станат , че да разберат че не са вечни на тоя пост и колко още жертви ще има през Кресненското дефиле заради непостроената магистрала!

Щом е замесен тоя суперизмекяр Тома Белев, оправия няма да има!

А защо пък точно в резервата Ропотамо ще тренирате. Защо не на гребната база в Пловдив, на река Дунав, или на някой язовир примерно....Големи претенции, слаби резултати. А няма да коментирам какви пари прибирате от ММС, изобщо как не ви е срам...

@ Охобохо Туквундер, без накакви особено подпомагане от държавата все още имаме постижения в този спорт!! Като толкова ти харесва земята без човешко присъствие отивай в някоя пустиня - примерно Гоби . Аман от еко-талибанщина !!

абе ТЪПАН, кой ти говори за ЕКО, МЕКО. Ама е по кеф на Ропотамо, моренце...кефлък... И още нещо отворко, когато съм тренирал кани и каяк на гребната в Пловдив загрявката беше 20 обиколки, и в студ и в пек. Разбрали бе келеш.

Явно не разбираш много от гребане и от климат ропотамо е идеално място за трениране през зимата поради по топлото време от другите части на България няма и силно течение като на дунава

Хаха - папуас, значи !

Румяна ЛЪЖЕ! Ние, честните и почтените, предложихме на Нейкова да тренира в Перловската река в София. Пак е река, какво не й харесва?!

Щеше да е много смешно , ако не бе толкова трагично положението !!!

Е като досега ползвате базата да си печете з@дниците лятоска, колко медала донесохте? След твоя преди 20+години, друг май е нямало.... Елате на Панчерево лятоска или по-добре на Созопол, а? Кърлежи.

Да ги хванеш зелените тик.ви, па да налагаш и налагаш с лопатата докато посинеят /поумнеят !!!