Сърбия смълча 13 000 в Париж

Финал срещу Словения за западните ни съседи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ние, българите, учихме сърбите да играят тази игра - волейбола. Къде са сега те, а къде ние? Некадърност отвсякъде, а хвалби - до небето. Добре, че все пак имаме възможност да гледаме какво вече могат другите отбори, та (ако не сме пълни идиоти!) трезво да оценим възможностите на нашите... Крайно време е венцеславията на СЙ по отношение на нашите волейболисти да секнат и да започне да назовава нещата с истинстите им имена! В обратния случай става смешен и решението е изключване на звука, за да не се дразниш от щуротиите му...Никой няма полза от фалшиво помпане на мускули, след като на дело следват провал след провал.

играе за своята родина! С невероятен дух, мотивация, максимално себераздаване, отговорност, майсторство...Нашите са откровени плужеци в сравнение с тези отбори - Сърбия, Словения, Франция, Италия, Полша, Русия и т.н.! Тези, които очакват от този отбор да стори нещо значимо, са или наивници или откровени глупаци! След като французите отвяха сърбите в четвъртия гейм и изравниха резултата, логичното беше те да рухнат и в тайбрека да бъдат размазани. Но се случи тъкмо обратното - сърбите размазаха французите и доведоха резултата до 9:2!!! Това се постига с невероятен отборен дух и себераздаване, с невероятна отговорност и уважение към своите привърженици. С феноменален, убийствен сервис. Какво от всичко това могат и имат нашите пишман волейболисти? Нищо! Затова ще ги бият като тъпани, а ние ще се плюнчим по форумите.

Хорат играят с хъс, сърце, дух.....максимално се раздават и имат вяра, че могат да победят всеки един. А нашите се насраха още преди първенството да е започнало и излязоха обречени срещу Франция, Италия и Словения. Никакъв хъс, никакъв дух, никаква вяра в силите си, никакво желание и себераздаване. Абсолютни МИШКИ!

правилно четете - Сърбия, а не България. При равно почти население, ок. 7 лмн. души, уж и двете са балкански държави... Но, нищо не е останало за сравнение по манталитет между нас и тях ! Може би се дължи на това, че ние вече сме в ЕС, при нас е демокрация итн..... За плач ли, за смях ли :)))

И двете държави в момента са последните останали на Балканите с непоправим селски манталитет. Всички останали се оправиха, но най-дивите селяни останаха четниците и ние.

Че то финалът на последното Европейско по баскетбол пак беше Словения-Сърбия...

Сърбите подведоха петлите в четвъртия гейм. Не вкарваха сервиси, забиваха в аут, нямаха защита ... и загубиха. Но в петия направо отрязха главите на петлите ... Сервисите влизаха като бомби, нападението бе неотразимо, защитата непробиваема

Сърбия стана европейски шампион по волейбол 2011 като победи на финала Италия с 3-1. Информацията в статията, че за 1.път от 1998г достигат до финал е невярна!

И ние така, преди много време. А Сърбия и Словения са една школа.

Вижте отборите от първата четворка, вижте им играчите. Нашите, с едно две изключения имат детска физика за сравнение с тях. Във футбола и баскетбола е същата история. Явно методиката за развитие на спортистите ни , е тотално сбъркана.

Изобщо не е въпрос на физика. Виж посрещачите на Франция, всички са под 1,95. Оня с опашката и сина на треньора направо изглеждат хилави. диагоналът и разпределителят им са с по 10 санта под нашите, центровете не са кой-знае от какво качество, ама виж какво отборна игра имат и как играят в защита. Вярно, за разлика от нас играят с либеро, ама и тяхното не е някакъв свръх човек, просто ние играем без.

Няколко неща, които правят впечатление. Отборите от финалната четворка имат някои неща, които на нас ни липсват: начален удар; посрещане; отборен дух; треньори със самочувствие, които могат да управляват отбора и всеки конкретен мач. Не можем да играем: с дамски по сила и махленски като точност начален удар; разпиляно посрещане /гледах либерото на Франция, всяка посрещната от него топка, независимо от силата и техниката на началния удар я "качва" на главата на разпределителя/; липса на лидер в отбора; треньор, който не може да мотивира играчите си и да смени в движение губеща тактика. И да искаме да сме между първите. Няма как да стане.

Франсетата са свикнали да ги кършат на техен терен в последната секунда (за справка виж Парк де принс 93).

ще е сърби срещу сърби...

но от мене плюс.