Коментари - Ще седне ли България на европейския шахматен трон? Успехът вече е исторически | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Успехът е не само исторически, но и географски.

Чест и достойнство така се градят! Явно нашите българки са не само красиви, но и умни! Поздравления и успех срещу Грузинките !!

Като си нямат Боби Перуката и некадърниците му в шахмата стават нещата!

БРАВО !

Някои питат: Какво щеше да стане, ако всичко ни беше наред? Ами щяхме да се представим по-зле! Неразбориите във федерацията спомогнаха на момичетата да са твърдо убедени, че за да успеят, трябва здраво да копат и че трябва да разчитат само на себе си!

Ако се ръководи от Михайловци играчите ще са покварени.Нормално организацията е в помощт.Има масовост,намират се нови таланти и се подпомагат.

Успех момичета !

Истински феномен сме? Най-опростачената и ограбена нация в Европа, е с толкова силен и красив отбор в най-интелигентният спорт? Успех момичета, всички Ви се радвам!!!

Въпреки всички простотии на алчните изроди в десетте ни федерации по шахмат, златните ни момичета летят към титлата! Руските помаци в тоя форум, които храчат змии и гущери гущери от злоба, не искам да ги коментирам, те са се родили мъртви.

Време е спортните телевизии да добавят и този спорт в програмата си. Например MAX SPORT както дават хокей, който едва ли има голям рейтинг тук, така да излъчват и шахматните турнири.

Браво на жените ни, както и на всички около тях - треньори, семейство, спонсори и т.н. Който се е занимавал със спорт, знае какво имам предвид. Държава, федерация, политика и т.н. тук не значат нищо, няма нужда да си избивате комплексите в празни спорове. Възможността за първо място е реална и голяма. Не ЕЛО-то побеждава, а състезателката, според формата й. Грузия с най-високото ЕЛО имат две загуби. Сърбия може да победи или направи равен с Азербайджан. Франция с победа изравнява, но е загубила прекия мач, не зная критериите при равни точки. Тъй че и при загуба първото място не е обречено. Успех!

Бяхме със замразено членство не заради "неразбории", а заради кражби за милиони от ръководството на предишната федерация - Данаилов-Велчев и др.

Шапка ви свалям момичета, карате ни всички да се гордеем, че сме българи....БРАВО!!!!!!

Карат ни и да се замислим . В България има човешки потенциал , който не се развива подобаващо.

2023-11-20 11:31:08 И това в ненормална България? (нерегистриран) А какво ли щеше да е ако бяхме Нормална,Независима държава! ----------- НЕ Е НЕЗАВИСИМА ОТ ...1396 Г ...АКО НЕ СИ ГО РАЗБРАЛ ! . ЗА ВАС, ОМРАЗНИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ БЛЯДОВЕ, "НЕЗАВИСИМОСТТА" НА БЪЛГАРИЯ Я РАЗБИРАТЕ КАТО ПОДЧИНЕНОСТ И "ВЕЛИЧАЕНЕ" НА ИМПЕРСКИЯТ ВИ РЕЖИМ ! . СВЪРШИ СЕ С ТОВА ...НИЩО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА БЪДЕ СЪЩОТО !ДВА ПЪТИ В ЕДНА РЕКА, НЕ МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕШ ! . НИКОЙ НЯМА ПОВЕЧЕ КЪМ ВАС НИКАКЪВ САНТИМЕНТ, КАКЪВТО РАЕЛНО БЕШЕ ИЗКУСТВЕН !

И за съжаление подозирам, че ще загубим от Грузия - всичките им състезателки са с по-високо ело от на нашите, докато за Азърбайджан задачата е лесна Та ще се задоволим с 2 ро място вероятно.

Няма да се плашите, нашите момичета реално са с много по-високо ело от това което имат сега, поне едно 100 точки надолу са подценени, отделно елото не може да покаже неща като моментна форма, а сегашната ви форма се отразява със закъснение. Така че, това са само числа и спокойно могат да отнесат и Грузия.

Радвам се за успехите. Интересно, Защо има женски и мъжки шах, разделно. Не е ли редно мъже и жени да играят заедно в този нефизически спорт. Нали според Авторитетите женския и мъжкия мозак имат Еднакви способности?

При мъжете коефициента в шаха достига 2800 , докато при жените максимума се върти около 2500 с 1-2 изключения като Хоу Ифан и Юдит Полгар. Освен това при анализиране на партиите с компютър дори сега на европейското може да се види колко неточно и нестабилно играят жените и как непрекъснато има обрати в партиите им - ту едната печели и в следващия момент става обратното.

пускат и жени да уастват в мъжки турнири, но резултата е обезкуражаващ за тях - винаги са на последно място

Ще седне ли България на европейския шахматен трон? ........ С ФАНФАРИТЕ !

А какво ли щеше да е ако държавата даваше от парите ни за шах, вместо на продажните и корумпирани педали от БФС :(

А какво ли щеше да е ако бяхме Нормална,Независима държава!

по-малко турци, помаци, гагауси и гейки на трона, е това щеше да бъде. Да ме прощавате, ама тая не мога да я понасям, понеже ходи по свинските политици.

ПРИ ТАКИВА ТАЛАНТИ .... Е ФЕНОМЕНАЛНО ЧЕ ВИ УПРАВЛЯВАТ МАЙМУНИ .... ЖАЛКО ЗА МАЙКА БЪЛГАРИЯ !

Маймуни,е ново нарицателно за Посолството на САЩ! Не бях го чувал,но е точно. А какви ли са тези в Сглобката създадена от Маймуните ....!?

... шопари ...

Стискаме палци за злато! Нови златни момичета ни трябват!

Писах го и вчера - браво, страхотни са! След 10 год. отсъствие, поради наличието на 4 родни шахматни федерации, отидохме на Европейско, с рейтинг като 5-ти по сила отбор, и сме на крачка от 1-во място, в крайното класиране! Водим, и сме с 14 точки, преди последния кръг. След нас е Азърбайджан, с 13 точки, на 3-то място – Франция с 12 точки, а на 4-то място е Сърбия, с 11 точки. До момента момичетата победиха 2-рия, 3-тия и 4-тия от временното класиране. В последният кръг играем с грузинките, които са с 1-ви по сила рейтинг, преди началото на първенството. Със сигурност вземаме медал. Интересните за нас срещи, спрямо временното класиране, са: - България (1 място), с 14 точки - Грузия (6-то), с 10 точки - Сърбия (4-то), с 11 точки - Азербайджан (2-ро), с 13 точки - Франция (3-то) с 12 точки- Украйна (10-то), с 10 точки В отборните срещи се дават 2 точки за победа, и 1 - за равен, т.е. освен, че всичко зависи от нас, донякъде би могло да зависи, и как ще се развият мачовете на Азърбайджан, и Франция, т.е. независимо от резултата ни срещу Грузия, нашите пак да са първи! Кръгът започва в 16:00 ч., българско време, успех!

от медиите, тая подлизурка на Пеевски!