След 34 г. за първи път проговори вратарят Шилтън, излъган с Божията ръка

Легендата на Англия отсече: Марадона е мошеник, няма никаква романтика в този гол

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

марадона....може да е мошенник, но за сметка на това е наркоман

Трагедиата е, че страничниа, с флагчето се казва БОГДАН ДОЧЕВ! Той зъщо не вдигна, не видя, не си свърши работата?

Голям футболен талант но като човек дребен хитрец и мошеник.

Не бива да се забравя обаче, че през 82ра, Англия и Аржентина са в военен конфликт (Фолкландска война) и голът на Дон Диего се приема като национален, военен реванш за загубената война за островите. Отделно от това недостатъците на всеки гений трябва да се прощават, така е во веки веков!

На кой му пука какъв е като човек??? Това е най-самородният талант в историята на футбола. За разлика от другите, които с много труд и пак талант са се научили...Освен това, Марадона си е свършил работата, съдията не е...нарушения правят всички...

Всичко, което казва Шилтън е вярно, но не бива да забравя, че "ръката на Марадона" е всъщност еманацията на неспортсменската игра наречена футбол. То не са пложноже за дуспа, то не са вайкания като се самоспънат за пряк свободен удар и т.н. Нека да сподели поне един случай в историята на футбола, когато някой футболист си е ПРИЗНАЛ за нарушение!

Ти луд ли си бе !

Истината е, че англичаните бяха слабички в този мач. Марадона им навърза цялата защита съвсем сам. В средата на второто полувреме Линекер се засили да хвърли тъч, а Мичмана каза: "Това е първото затичване на голмайстора на англичаните" :). Не разбирам за какво мрънкат..

Абсолютно вярно, голът и отказът от признание трябва да се разглеждат в контекста на враждата покрай войната за Фолклендите

Англия и честност? Това е най-голямото противоречие ! Англичанието вкараха най-измамния гол (т.е. изобщо не вкараха) на финала през 1966 година на ФРГ - горна греда и вън, но нали трябва да се прави жест на домакините ... Когато сееш верове, се подготви да жънеш бури.

Тогава за какво изобщо го казва, да беше говорил тогава. Или по почина на metoo - дай да правим сензации и да казваме какво било, и да търсим сметка след 30-40 год.

Световното беше през 1986. Войната беше свършила. Враждата Аржентина - Англия и до днес не е.

Дузпа (със "з")

ли щеше да изглежда футболът днес,ако тогава ДонаМара бе санкционирана или сама си бе признала?

Този гол нямаше да бъде признат тогава ако нашият страничен съдия беше вдигнал флага . После му забраниха да бъде съдия повече !

Богдан Дочев беше страничен съдия.

Ако Диего си беше признал, че е играл с ръка, завинаги щеше да остане N1 във футбола.