17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно прочел ли е ги препоръките?

Роналдо дал цял негов хотел да го ползват болните от корона,а наще милионери какво ще дадът???

Добре че си и ти и политиците дето опоскаха България та да научите народа как да се грижи за родителите си....Кво ли щяхме да правим без вас..

А и то само с мислене не става!Обурудване на болниците с апаратура. Като знам в какво ужасно състояние ни е здравната система,можем само да се молим на господ да ни помогне!!

Те искат! От няколко дни дефилират из медиите да облъчват как им трябват помощи и лошата държава е длъжна да им даде...

кой е тоя ?

Ето такива призиви трябва да се чуват от хора популярни сред голямаа част от масата. Истината е че българите нямат нилакъв респект към личното пространство на околните. В пряк и преносен смисъл. От 2 десетилетия не ми се налага да се редя на опашки в супермаркета в българия. Поне не редовно. Като съм тук изтрещявам от ужас че ми дишат във врата без нужда. Никой не възпитава или не държи на правото на лично пространство на публично място както в развитете държави поне се опитват. В момента се нарушават призиви за стоене в къщи и неизлизане освен до магазин за храна аптека или банкомат. Хората си мислят че тях няна да ги хваме. Или убие защото предимно възрадтни хора с придружаеащи заболявания умитат сега. Въпреки че има попинали от всички възрастови ирупи. Българите не мислят че могат да станат примерник или преносител на заразата само с едно уж невининно излизане да помахат гащи навън. Или да направят някой и друг лев. После ние медиците духаме супата и най вече все по-уязвимото общество. Чакам минуси. Все тая. Идтината боли. Жалко че не мога да практикувам в тази държава поради логидрични причини а в англия не е ок да ходя сега. Иначе бих доброволствала. Хайде пак със здраве

Респект към личното пространство скоро няма да научат масово, човек живял с години на запад го усеща много силно като дойде тук. Известен брой хора го усещат и без да са живели на запад, не са много но не са и толкова малко тия дето се чувстват чужденци там където са родени и израсли. Но има подобрение спрямо това, което помня от преди 25-30 години. Бавно, идва със смяната на поколенията, комуникациите, миграцията и т.н. но го има. Дано покрай копмара с тоя вирус поне това се ускори, все нещо добро да излезе и от тая криза.

Не се наврещя ей.

Респект!

Да се подсигурят аспиратори и леглова база.

Да е жив и здрав ! Апелът му е за висока отговорност, морал и самодисциплина !

Абе Кумчо, колко респиратора искаш да ти подсигурят???!! Ей, тъп народ! Не така и не тазбра, че не може за всеки да има легло с респиратор в интензивното и сестра до енго! От теб, от тези до теб зависи изхода от тази криза! СПАЗВАЙ УКАЗАНИЯТА! И дано така да забавим заразяването! Само така ще си помогнем! В противен случай след месец ще е ад!

Да,и не само един. Дори ги оборудва с болнична апаратура. Това е човечност. А в Норвегия един милиардер (5 ти в страната) пратил 6000 работника в къщи без заплата! Та така, сега ще се види кой какъв е!

Точно онзи ден ме вбеси един възрастен с маска, който буквално беше се наврял в мен на опашка пред каса в Билла. Направих му забележка, че трябва да спазваме дистанция по принцип, а сега е задължително. При условие, че след него нямаше никой и беше спокойно на касите...А той само почна да ми повтаря думите с ирония и сарказъм...Ганьо Балкански...за него личното пространство на другите няма никакво значение...Да не смееш да се разговориш с непознат, аз се дърпам назад, то почва да настъпва към теб и буквално се навира с плюнките си пред очите... Много ме дразни това, направо ме побърква липсата на елементарно възпитание у повечето българи. Никаква съобразителност, нахлуват в личното ти пространство нахално. Живях 10 години в Германия и още не мога да прежаля немците, тяхното възпитание, съобразителност, дисциплина, разумна дистанция, висока хигиена...Много ми липсва това у нас...Така и не можах да свикна с поголовната простащина и мърлавщина у нашенци...

Стиляне, защо ВЕЛИКОБРИТАНИЯ не е въвела забрани? Там са на друга вълна... я обясни да сравним дали Борис Джонсън е прав или дъртаците в ЕС??? Я кажи за Великобритания?

Вчера отивам в магазина и се опитвам да стоя на разстояние от хората.Идва някакъв чичка,застава на педя от мен ,изкашля ми се във врата , после се изплю.Аз отивам с маска и спирта ми е в ръцете ,той дори не се усеща че ми причинява дискомфорт.И в нашия град всичките са такива, дори се прсмиват .Никаква култура нямат тези нашите селяни,дори се съмнявам да гледат новини и да осъзнават какво се случва.

пък се обръщам към Главния прокурор. Г-н Гешев нуждаем се от вашите показни акции. Във всеки град има тарикати. Хванете и стръскайте с 50 000лева по един във всеки областен град по чл.355 по бързото производство, ако искоти да спасите България.

Преди един час му казах на един с вид на 55 годишно хипи "Може ли на един метър?". Беше зад мен и ми се навря зад гърба. Мега много ме издразни защото другите двама пред мен държаха дистанция около метър. Извини се и отстъпи. В конкретния магазин има разпоредба до 5 човека едновременно вътре. Прави им забележка учтиво:), но твърдо. Ако попаднеш на простак - e не е лесно...

Е какво пък разбира този от медицина, освен че трябва да се спортува.

Като става дума за лично пространство си спомням като ученик как ходех на училище с 94. Още имаше Чавдар рейсове и сутрин висяхме от вратите. Хората си промушхваха по една ръка между другите да се хванат за нещо. Предполагам сега не висят от вратите, но пак се тъпчат автобусите в час пик.

Тия футболисти имат неестествено много пари. Инжинери, доктори и учители са бедни в България. Като имат ресурс да дават но не само акъл. Аз акъл от ритни топка не искам.

Късно е да се научим. Това може да стане само ако пред всеки супермаркет има по двама полицая. Единият да следи а другият да пише актове.

Неговото не е да даде ъкъл, а за самореклама - поради което е направено и в Twitter.

Стилиян също е рисков.

Най рискови са хората отгледали дебили като тези във форума!

айде нема нужда. По-добре да умреме от коронавирус, отколкото от глад, мизерия и запори - след това.

Човека се пребори с левкимия преди години, та вероятно е по-запознат от повечето "форумци"...

Както се шегувахме навремето, българина и сам да е в автобуса, пак ще се бута. Това положението. Съпругата ми е чужденка и винаги и прави впечатление, че в България няма такова нещо като лично пространство или нормална опашка от една линия, всички се вкупчват като стадо, пълна трагедия.