Коментари - "Супер шведа" на Формула 1, останал завинаги на 34 | Корнер.dir.bg
назад

"Супер шведа" на Формула 1, останал завинаги на 34

Рони Петерсон загина на "Монца" преди 44 години

Обратно в новината
| Редактор : Николай Петров

Коментари - "Супер шведа" на Формула 1, останал завинаги на 34 | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари 26

Тогава караха истински мъже, които осъзнава щяха риска и пак бяха на пистата. Сега са само путки дето не знаят що е това опастност

Всъщност не. Мъжествеността не се доказва, или я имаш или я нямаш. Глупците с бързите коли, напомпаните анаболни комици, селяндурите биячи налитащи на бой на всяка втора дума - всички са комплексирани жмульовци, които се опитват да докажат на другите и НАЙ-ВЕЧЕ НА СЕБЕ СИ какви "мъже" са.

Пилотска грешка или нещастен случай?

Много съм чел и слушал за Рони Петерсон. Бил е скромен и много смел...Преценявал е правилно всяка ситуация и се е движел на ръба на допустимия риск...

супер шведЪТ -> подлог

Култова кола на Лотус! Най красивият автомобил от Ф1 в историята!

Спор да няма! Въпросът е, че сега, да му се не види, щеше да е на 78 и още можеше да донесе някоя и друга точка, ако успееше да се намъкне в болида...Трябваше като Кралицата, на 96 кон да язди. Ами, лека му пръст и да внимава друг рът. По-ни е болно за Аертон Сена, а за загробеното българско производство на коли да не говорим. Три пъти опитвахме, и все се изпонатаковахме, но това е друга тема.

Такива пилоти, като Рони Петерсон, Жил Вилнъов, Ринд, Сена остават завинаги със златни букви в историята на Ф1. За мен Лотуса каран от Сена е по красив, а като цяло най красива кола избирам Макларъна на Сена с логото на Малборо

това е вашо и само ваше мнение,за мен Ален Прост,Михаел Шумахер,Найджъл Менсел,Джеймс Хънт са много по класни пилоти!А най красивата кола определено е Уилямса на Ален Прост със логото на Ротманс!

Редактора-а-а....... ..... "Загива в болница" .... Умира там, вслед- ствие на катастрофа...!!!! .... "Двигателят версия"79" се чупи".... Двигателят се поврежда...!?!? Скоро не съм срещал, подобна демонстрация на неграмотност....

Катастрофата е предизвикана от Рикардо Патрезе и при нея болида на Хънт удря тоя на Петерсон

Какво ще кажете за него!?!

Прочети пак; загива в болницата, а губи живота си на монца ...

Сена е единствения пилот от Ф1 , който преминава границата на техническите характеристики на болида. Тест ,влиза и излиза безаварийно от завои със скорост по висока от тази, която е изчислено че може да издържи автомобила. При това без да прегрява спирачки. Той затова беше най добрия на мокра настилка. Явно много усеща болида,за да не го занася в завоите на мокро с висока скорост. Печели състезание, срещу големи имена, с по слаб технически болид. Това го прави феноменален. А за другите,Ален Прост,Емерсон Фитипалди, Шумахер, просто прекрасни състезатели.Гледах едно интервю преди време.Попитаха един пилот ,кой от Сена и Шумахер е по добър. Той отговори: Докато Сена,караше с абсолютен талант, Шумахер стана пилот при модерната техника.

При случаят със Сена на писта имола 1994 г. става на въпрос за човешка грешка. Като грешката не е нито на Сена или Франк Уилямс, Ейдриан Нюй, Патрик Хед. Грешката беше на други хора, грешка която коства живота на Сена. Много трагедии са се случили по пистите на Формула 1, че дори и на картини писти.

Чел съм много за него, бил е невероятен пилот и изключително скромен човек

По времето на Фанджо са карали коли без грам защита, без свестни спирачки и вдигащи почти 200км/ч.. Те какви са били? Това да се претрепеш като куче, не знам каква точно мъжественост доказва.. ма щом казваш.

Всички шофьори в този така наречен спорт са грозни дебили с криви физиономии и снимката към статията го доказва.

Грешката се нарича счупен кормилен лост.

До Абе, прав сте. Грешката е била счупен кормилен лост, а не остатъците от катастрофите на Педро Лами и Джей Джей Лето. След като "уж" пистата е почистена колата за сигурност се оттегля. И много скоро след това дясна задна гума на болида на Уилямс бива прорязани от остатъците на пистата от двата инцидента с Лами и Лето. Сена кара на завой тамбурело с 311км./ч. Той явно си е помислил, че задницата поднася и прави корекция, която се оказва неефективна, защото болидът е извън контрол на три гуми, при прерязването на дясна задна гума, болидът е изхвърлен в стената, а Сена не е могъл да намали скоростта, защото инерцията е била при 311км./ч.

Имола, 1994 г. Единствената човешка грешка беше тази на стюардите разчиствщи остатъците след катастрофите на Лето и Лами. Немарливо свършената работа на стюардите костваше живота на Сена. Ако Шумахер водеше колоната, то тогава той щеше да попадне на остатъците от катастрофите с Лето и Лами и да загине. За съжаление никой нямаше да си презнае вината от стюадите за немарливо свършена работа. По лесно им беше да обвинят Уилямс, Ню и Хед. А за кормилната колона, всъщност е била модифицирана още в началото на 1994 г. Но не се счупи нито в Бразилия, нито в Япония, а след ударът в стената с 311км./ч.

Не си прав, прочети биографията на Пилето и ще видиш как баща му е купил карт 2 ръка и ги е побеждавал с износени гуми и прочие, иначе уважавам интелигентните коментари. А не помията която някой път се излива тук. Поздрави на всички истински фенове!

Аиртон Сена не изглеждаше така, както е на снимката, познайте кой е на снимката?

Най- великия за мен си остава лудото магаре Хънт."Станах ли световен шампион -Да,повече не ме интересуваше!"

В завоя Тамбурело кормилния лост,където е коригира с по молба на Сена с уморен мателиал се чупи на 60% и колата тръгва направо.Сена възприема това като поднасяне и коригира с волана по посока на стената, тоест на където мисли че поднася автомобила му.Усеща грешката и върти волана противоположно на бетонната стена, накъдето сочи и каската му, но предните гуми на колата вече не реагират.Следва удар в бетона.Няма никаква спукана задна дясна гума, защитната теза на Едриан Нюи.Всичко това може да се види на видео,това е окончателното заключение и на съда.

Абе ти некви 10-15 години нещо си ги пропуснал Хънт и патрезе? Аман от разбирачи Хахахаха хахаха много си ТЪП Бе!!!!!!