УЕФА въвежда нов клубен турнир

Европейската централа увеличава пропастта между големи и малки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички мрънкаха и срещу въвеждането на турнира "Лигата на нациите", пък се оказа, че групирането на еднакви отбори и възможността да преминават от група в група, на база класирането е много удачна. Турнирът за КНК беше абсолютна профанщина и никой не го гледаше или се вълнуваше от него. Това е вариант на Интертото, но с групова фаза и възможност отбори с равна черга да се състезават и да трупат коефициент, за да влизат директно в топ 15 на европейския футбол. Вероятно ще измислят и победителите в групи да отиват в Лига 1 на елиминациите, но ще видим, като разпишат нацяло регламента. Изобщо не е проблем, че ще е така, само полезно ще и какво мрънкаме, като последните седем години само един отбор ни носи точки за коефициента. Преди това беше още по-зле и останахме само с три отбора в турнирите. Нека там Левски, ЦСКА и четвъртия да играят в групова фаза, а не да отпадат още на първия или втория елиминационен клуб и да изкарат и те някоя точка за националния коефициент, че да отидет в първите 15 директно.

Вместо да върнат стария турнир КНК и там да играят носителите на купи на съответните първенства, както и евентуално финалистите те измислят само как да угодят на богатите клубове

Защо направо не изритат от УЕФА държавите участващи в този петоразряден турнир? Така ще си решат всички проблеми.

То нашите и сега не срещат много големи клубове, защото обикновено отпадат рано-рано. За нашите стандарти отбори от Сърбия, Хърватска и т.н. са си доста силни съперници.

Можеха да му измислят поне някакво оригинално наименование. Това с 2 е доста посредствено

Залаганията за спорт се сменят със спорт за залагания.