Усмивки от старите ленти: Черен влак се композира от Далас към София...

Как отписахме отбора след 0:3 срещу Нигерия, но Стоичков каза: Ще оправим нещата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Напомняне: Това беше последното поколение отгледано и тренирано при социализма. 25 години от тогава, вървим само назад и надолу.... Може би е заради бананите, явно лошо ни действат.

Действа ни зле, че децата не се вълнуват от футбол вече. Едно време имахме по 2-3 играчки и една топка. Какво да правиш по цял ден освен да се забавляваш с топка в крака? Освен това липсата на успехи в последните години, води до това, че децата нямат на кого да подражават и да се мотивират. Виж как е положението в художествената гимнастика например, вадим поколение след поколение и залите са пълни с деца, които подражават и искат да са като златните момичета. А като добавим за капак и БФС пълно с хора, които се чудят как само да се накрадат и напият, а не как да мотивират и развиват талантливите деца, всичко си идва на мястото.

Така беше - събирахме стотинки за да си купим топка, обикновена от 4, 55 лв. Играехме на сгурия, редовно се прибирах с рани по коленете, ама не ми пукаше, умирах си от кеф, че съм вкарал гол. Вратите бяха от два по-големички камъка и редовно спорехме гол ли беше, греда ли беше, ама това си беше част от играта. Биехме и се радвахме, паднехме ли, се заричахме да си го върнем. А пък най - готино беше, когато играхме с две пейки вместо врати, а топката беше за хандбал. Другият вариант беше с топка за тенис в коридорите на училището, в голямото междучасие.

Заглавието на Вестник "СТАРТ "" след мача през 1994 г, е- "" Неудържимата горила Йекини искаше да скъса мрежата на вратата""... Всички Негри- маймуни- ШПИОНИ, които се намират в България да бягат ОБРАТНО към Африка да си търсят ПРАВАТА и да приказват за Расизъм... В България тия ги пращаме в Зоологическата градина или ги застрелваме..

Слаб мач на едни махмурлии, които подходиха крайно несериозно към срещата. Подцениха я. Можеха да се представят 100 път по-силно. Между другото от този мач започва нигерйската приказка, когато всички си мислеха ,че тази страна е голям развърник на таланти. Не и днес - отборът им е доста под средно европейско ниво. А ние сме на средно ниво като за Океания - да се борим с Крибати и Тувалу - големи дербита ще станат.

Едва ли си гледал мача, можеше да свърши различно! В тази жега Нигерия очаквано стояха много по свежи, хванаха ни на контри и така. Имахме си положения но не влизаше и толкова! После същото стана с Италия, Баджо ни вкара два, нашите не влизаха, съдията си затваряше очите, като се знае колко Италианци живеят в САЩ нормално ни порязаха. Ще си мечтаем само за отбор като този , та и десет години преди 1994!

Изключително неприятно и расистко заглавие. Трябва да се докладва до органите на реда и съответните НПО-та.

ама атнибяло расистко със сексуален поддекст. Черен влак влиза на софийската гара....

Страхотна статия

Просто една слаба среща, която дори нямапе значение за калсирането.

Помня този мач

Много добра статия. А Динко Гоцев пише грамотно, с почерк и стил, удоволствие е да му се четат статиите. Един от малкото истински журналисти в този сайт.

Верно си е. В този мач нигерийци те ни разнесоха....