17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Расистско си е, няма какво да се лъжем. Все да имаше отбор "Гяурите".

Не си запознат с понятията. Гяур значи неверник за мюсюлманите. Всеки не мюсюлманин за тях е гяур и такива са всички, без значение от цвета на кожата, които не изповядват исляма. По-удачно сравнение е да има отбор белокожите. Аз поне не се чувствам обиден от такова име. Освен това, тук думата могат да имат само индианците, все пак отборът се казва червенокожите и ако те нямат нищо против, то чернилките нямат думата. Аз никъде не видях мнението на индианската общност по въпроса. Не чух някой да ѝ го е искал. Отборът носи това име от повече от 100 години и до сега те не са протестирали. Сега се намират някакви чернилки и се изказват от името на индианците без да имат това право. Изявяват се като последна инстанция, раздават определения кое било расистко и кое не, но според тях.

Да сменят името на Индиана и Индианаполис

Черно море, незнам човек май нещо не е наред, а и да не забравим за Бяло море

Да се готви Белград да се прекръсти веднага на Черград! А ма ха! И реките Бели и Черни Осъм да станат Ляв и Десен Осъм. Какви са тея политнекоректни имена ?

lu4ka

Само ляв, иначе ще ни обявят за хомофоби.

А кога ще се премахне използването на имена на национални герои - Левски, Ботев, Раковски и т.н. от имената на спортните клубове в БГ?

М дааа, скоро цвета на колата ми няма да е черен, а афроамерикански. А за да няма обидени коли извън цвета на дъгата няма да има. Червения кръст ще бъде кръстосани два розови у я

А ще забранят ли наименовния за белите, като бледолики? Не ми е ясно защо чернокожи, азиатци и индианци и т.н. антирасисити се срамуват от расата си и искат да сложат всичко под един знаменател?

Колко много мъка има по този свят, помисли си Муканина, загледан в гърбовете на хората, тръгнали да търсят бялата лястовица... Момент, бяла ли казах? Да му се не види! Голям простак съм бил, та даже и расист.

Всъщност работата е там, че в природата черните лястовици прогонват бялата и дори понякога я убиват. Големи са расисти

Ако съм на мястото на директора на франчайза ще им кажа на Найки - Ок сменяме името, но да предоговорим за 20 тина години поне спонсорсвото, че да не стане да сменим името и догодина да се оттеглят и без това.

Докъде ще стигне глупостта човешка? Белите са си бели, черните - черни, жълтите - жълти и т.н. Природата така ни е създала и няма нищо лошо в това нещата да се наричат със собствените им имена.

Чудно ми е защо не се включват и астрономите в това движение? Крайно време е Черната Дупка да стане Афроамериканска Дупка, Червеното Джудже да стане Индианоамериканско Джудже и темподобни.

Да се забрани и символът ин-ян! Да се замени с едно мазно-сиво петно - така ще се знае за какво се борят тия либерали. За една безмислена сивота.

Оглупяването не е български патент ...

Така като са тръгнали ще излезе, че САЩ са основани някъде около 2010-2015 година. Народ който не помни историята си, повтаря грешките си.

Афроамериканец е синоним на негър. В Африка има бели,черни и матови (араби).

Защо само цвета на кожата е " расистки признак"? Бръсната- небръсната, с брада- без брада, потури- дънки, с чалма- без чалма, обрязан- не обрязан/ а, сега, де! / и т.н. Не те ли лае добермана- наш си Цитат: „ИМИГРАНТИТЕ, А НЕ АВСТРАЛИЙЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ АДАПТИРАТ. Или го приемате, или се махате. Уморих се тази страна да се притеснява дали не обиждаме някой отделен човек или неговата култура. След терористичните атаки в Бали преживяхме възход в патриотизма на мнозинството австралийци. Тази култура се развива в продължение на два века борби, опити и победи от милиони мъже и жени, които са търсили свободата. Ние говорим предимно АНГЛИЙСКИ, а не испански, ливански, арабски, китайски, японски, руски или който и да било друг език. Затова, ако искате да станете част от нашето общество, учете езика! Повечето австралийци вярват в Бог. Това не е някакъв християнски, десен политически напън, а факт, защото християните – мъже и жени – въз основа на християнски принципи са основали тази страна и това е ясно документирано. Със сигурност е уместно да го демонстрираме по стените на нашите училища. Ако Бог ви обижда, тогава предлагам да обмислите някоя друга част на света за свой нов дом, защото Бог е част от нашата култура. Ние ще приемем вашите вярвания и няма да питаме защо. Всичко, което искаме, е вие да приемете нашите и да живеете в хармония и мирно съжителство с нас. Това е НАШАТА СТРАНА, НАШАТА ЗЕМЯ и НАШИЯТ СТИЛ НА ЖИВОТ и ние ще ви дадем всяка възможност да се наслаждавате на всичко това. След като обаче приключите с оплакванията, хленченето и боричкането за ЕДНО ЗНАМЕ, ЕДНА КЛЕТВА, нашите християнски вярвания или начина ни на живот, ви насърчавам настоятелно да се възползвате от една друга велика австралийска свобода: ПРАВОТО ДА НАПУСНЕТЕ СТРАНАТА. Ако не сте щастливи тук, ВЪРВЕТЕ СИ. Не сме ви принуждавали да идвате тук. Вие сте помолили да бъдете тук. Затова приемете страната, която ВИЕ сте приели!“

""ще последва примера на множество колежи и училища, които се отказаха от прозвищата си, свързани с коренното население на американските земи."- много хитро, братя американци. След като почти сте ги изтрвебили физически, сега ще изтриете и спомена и споменаването на коренното население. Всичко започва от вас и само вие ще останет.

Да кръстиш любимия си отбор на чрвенокожите според мен е възхвала, а не расизъм, ама те си знаят.

И аз това си помислих. Всеки отбор носи името си с гордост.

Бравус! Сега да пуснат и червенокожите от резерватите / концлагерите и да се омитат от континента.

Идиоти

ама с пари

това толерастия ходи по хората, а не по гората

Да се готвят Черния петък, Черна Донка и всички Черни дупки, Жълти джуджета ...

Най-лесно и близко по чвучене ще е да си променят името на Washington Rednecks и готово. И без това Вашингтон се превръща ударно в най-скапания щат и ще задмине Калифорния скоро, ама то как да е наред, като в него са тези ултралиберални свърталища Портланд и Сиатъл...

Слаб 2 по география, колега! Щатът Вашингтон (където е Сиатъл), няма нищо общо с Washington D.C. , откъдето са Редскинс. А Портланд е в Орегон. Но нищо, важното е да лееш мъдрост.

е тя двойката е била по политикономия и история на БКП

Отборът не е свързан със щата Вашингтон, а с града Вашингтон, който е в друг щат. Портланд пък е в Орегън, съседния на Вашингтон щат.

ходи по хорат аи колкото повече народ толковаповече простотия се трупа, а в САЩ са над 350 милиона!