Ваксините и елитният спорт: защо, как и какво (не) се случва

Ситуацията определено е шарена, като на първо място е личният избор, а са намесени конспирации

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Така можем да обобщим, че в повечето елитни спортове ваксинацията е въпрос на личен избор и макар да не е задължителна" . Какво точно разбирате под "задължително"? Очевидно е задължително, за да играеш баскетбол. Или има "задължително", "по-задължително" и "най-задължително"?

Не виждам автор, може би, щото DW вече е цинична дума :))

"Мисля,следователно съм неваксиниран"

Разбира се, че ваксинацията е препоръчителна. Освен рисковете и неудобствата от пропускане на състезания, допълнителни разходи и ограничения за съотборници, отбори,...едно евентуално заразяване се отразява и на организма на спортистите, последиците са продължителни и неясни. Един истински топ- спортист няма как да си позволи подобни отсъствия и влошаване на формата. Все пак си изкарват парите с това, техните и на спонсорите. Задължителна в момента не е ваксината, но явно силно препоръчителна

Много интересна логика: "Ваксината не е задължителна, но не можеш да работиш/летиш/вечеряш в ресторант/влезеш в мол/учиш в училище или университет/..." Какво разбирате под "задължително"? Пистолет опрян в главата ли?

Имаше едно интервю преди време с Ървинг - баскетболиста, който не иска да се ваксинира, в което той посочи, че не е сигурен в това, че Земята е кръгла и е готов да дискутира този въпрос. Тоест, става въпрос за изключително прост човек и няма как да е пример за каквото и да е.

Твоят коментар е показен за цялата пандемия. Всеки, които критикува официалната линия се дискредитира. И ако не се намери с какво да го дискредитират, ще го цензурират/заплашват/уволняват/... Хиляди медицински лица по света бяха брутално уволнени. Хиляди не-медицински лица също. Още повече бяха цензуриране за "дезинформация", защото тяхното образование и знания противоречат на официалната линия, която не търпи критика. Хиляди лекари ги е страх да говорят публично, защото са заплашени със загуба на правото да практикуват. Много от младите лекари имат стотици хиляди дългове към банките. Единственият им шанс е да мълчат и да правят каквото им кажат от Пфайзър и фарма-компания - там са парите. Един човек като Ървинг има финансовата възможност да бъде недосегаем за такива финансови мерки и затова той може да си позволи да говори.

Браво на тенисистите! Умни момчета!

Това "поле" пропуска коментара. Тази ваксинация пропуска уфсЪта.

Вашата също е интересна, но "Можеш да не работиш , да не вечеряш в ресторант , да не влизаш в мол."

Велика глупост.

Не се опитвайте да отваряте очите на ваксинираните, защото няма никакъв смисъл. Този който е чист да продължава да бъде чист, този който е нечист да продължава да бъде нечист.

Пишете глуости ! Как ще го лишат от възнаграждението -ЗАПЛАТА 35 мл. , Когато има подписан договор, а да не говорим и за НЕУСТОЙКИТЕ от стотици милиони още ! Дали ще са съгласни да му изплатят малко над 1 милиард по договор ? Няма как да лишиш човек ит заплатата му заради една ваксина ........НЕ ЛЪЖЕТЕ ДИРНИЦИ УМРЕЛИ !