"Волната птичка" плени света и изгасна като падаща звезда. Но митът за Гаринча не умира

Преди 60 години крилото с несъразмерните крака спечели сам световната титла за Бразилия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пеле, Пепе, Гаринча, Диди, Вава ... "РОКЕНДРОЛЪТ БЕШЕ МЛАД ..." , Георги Минчев - Блажени години Преди години, когато rock-n-roll-ът беше млад, и да се свири на китара не беше още занаят, Созопол беше малък град, а аз певец световно непознат. Блажени години, rock-n-roll-ът беше млад. Три акорда на китара, леко дрезгав глас, и покорявах сърцата на момичетата в нашия клас. Всички казваха за мен: “Под щастлива звезда е роден!” Блажени години – rock-n-roll-ът беше млад. Колко нощи във Созопол сме пяли до зори, Колко сандвичи сме яли, нямахме пари. А без пари не пускат в ресторант дори и най-добрия музикант – блажени години – rock-n-roll-ът беше млад. И ето – минаха години rock-n-roll-ът не умря, само Созопол, струва ми се, малко застаря. Всъщност не, стана курорт, и предлага хотелски комфорт. Блажени години – rock-n-roll-ът беше млад. И сега когато идва краят на песента, когато rock-n-roll-ът ни върна в младостта, нека всички пляскат с ръце! Благодаря ви от все сърце! Блажени години – rock-n-roll-ът беше млад!

Алкохолът не е простил на никого!Жалко,Бог да го прости!

Куцото пиле.

Най добрият футболист за всички времена-всички други за далеч зад него по класа, да не говорим за сегашните.Още не се е родил такъв футболен гений.

Каква Бразилия бе ??? Т ук е едно лайно.. Бака с Помия...Тия ще изчезнат скоро ако няма вътрешна война да изгонят негрите- маймуняци. Ние си гледаме България..

Помня на световното в Англия през 1966 година нашият Димитър Якимов -Митата ги беше събрал до колчето за корнера и Пеле и Гаринча и ги въртя около себе си си с топка в краката си! Това не се забрява!

В книгата на Игор Фесуненко "Пеле, Гаринча, футболът..." пишеше, че след като Мане му я мушва на Нилтон между краката( в махалата на това му викахме "мрежичка") Нилтона стратира след него, обаче губи равновесие и пада на земята по дупе. После някакъв от администрацията се хванала за главата и казал на Гаринча "А, бе, момче, ти направи за смях самия Нилтон Сантос!" Обаче Сантос е пич и настоява да вземат Гаринча.

За мача м/у Бразилия и България през 1966г., дядо ми, ми е разказвал интересен факт. Димитър Якимов прави за смях Гаринча с поредица от финтове, каквито малко преди това спрямо него е направил Гаринча. Целият стадион е станал на крака и аплодирал Митата Якимов.

Гиби Искренов, Гаринча и Джордж Бест са децата на футбола и радостта на народа. За съжаление , много слаби англи и много зависимости. Но въпреки това си остават велики, вдъхновили поколения хора за любов към футбола. НЕ към точки, класирания, схеми и тактики , а към ФУТБОЛА - такъв какъвто липсва днес :(