За "българския боен дух" или как Григор стана вдъхновение за едно хлапе в Малайзия

13-годишният Харолд Брент Хо посвети есе на Димитров, а от ATP го оцениха подобаващо

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Брент Хо го знам ама тоя Григор кой е?

Видоре, ти ли си?!

Така нариричащият се Видор е наистина изключително тъпо парче! Ако, всеки като българин не зачита Гришо, Ицо, Кубрат и всички от борбата, бокса, леката атлетика, ските и колко още спора, който са прославили България по света значи е просто тъп селендур! Талантът е дар от Бога, но знаеш ли ти Тъпи ми ми Видоре, колко тренировки и лишения търпи едно момиче от гимнастиката, или един тенисист? МНООТО СИ ТЪП!

Не знам дали в цялата история на спорта има по-некадърен псевдоспортист от наш ДРИШО. Сещам се за един прост, по-прост, най-прост ... и ... Стоичков ! Истинските спортисти, с по не знам си колко европейски, световни, олимпийски титли ... тънат в забвение, но такива НЕДОИЗКЛАТЮРНИЦИ като гореспоменатите непрекъснато се поднасят на тепсия, а вонята от тях нетърпима !!!

Не е лесно да си прост и завистлив...

Каква Малайзия ??? Гледаме си България.. Тия, които пишат глупости, като тоя - ВИДОР, по надолу, са пълни идиоти, Лузъри, някакви пияници, наркомани и пълни олигофрени... предатели и мошеници..

Сладурко! Да порасне и да стане един от най-добрите коментатори - има дарба за това!

Чета и не вярвам на хуя си ... понеже имам хуй с едно око ... Това най подхожда за статия-подигравка по отношение на един бездарен, безхарактерен, посран, нашенски, неграмотен шибаняк !!!

lu4ka

Става ми тъжно, когато някой друг цени повече, това което ние имаме. Без значение е, дали е историческа личност, спортист или артист. Големи неблагодарници сме. А българският дух е навсякъде и това, къде си плащаш данъците, едва ли би го сломил. Да не говорим, че всичи живеещи и плащащи данъци по света, плащат данъци и сметки и в България, и подпомагат българската икономика индиректно.

Малайзийците са много любезни хора, много мили, изключително точни, и щастливи от това, което имат, колкото и малко да е. Поне от моя скромен опит.

Григор ми е симпатичен, но какъв български боен дух, като живеее и плаща данъци в Монако?! Той си е монакчанин...

Не плаща данъци в Монако. Плаща в страната, в която се провежда даден турнир - Австралия, Франция, Великобритания, САЩ и т.н. съобразно данъците в дадена страна. На тенисистите е най-идгодно София опън, защото само тук данъкът е 10 %. Джокович, Вавринка, Гофен, Зверев, Циципас и десетки други също са с местоживеене- Монако.

Тази статия е по-скоро за българската самоирония.

Това е мач номер едно за 2017 година и един от най-великите мачове в историята на тениса! Ще бъде оценяван и преоценяван и от следващите поколения тенис любители и специалисти! Титли и мачове са се печелили и пак ще се печелят, но красотата в играта на Григор ще си остане вечна и неповторима защото дълбоко в душата си той е българин а във всички спортове , дори и в бокса българите се славят с брилятната си техника и финес. Ако някога сте имали късмет да видите Гунди как се движи по терена, финтира цялята отбрана на световния шампион по това време - Англия или отскача и удря топката с глава или просто се навежда и я пропуска към непокрития Дерменджиев за победата с 1-0 срещу Португалия на Еузебио и Симоес, то тогава ще видите същата магия в движенията мисълта и техниката на удара при Григор. Да ни е жив и здрав и дано да избегне съдбата на Гунди, която ни го отне на 29.

Публиката застана зад Надал и за Григор, това беше за пръв път, да играе срещу публиката, на която винаги, дотогава е бил любимец. Мисля, че това го разколеба в него мач.

Не ,не мисля че и публиката го разколеба в оня момент.Просто в този спорт няма равен резултат.

Григор и "българският боен дух"!?!?

В какви времена живеем...герои са някакви мажоретки, тенисистчета, спортистчета, артистчета...от тия, които са готови да си продадат дупенцето за няколко стинки ръждави?

Живеете в медийна матрица.

Много добро

:)