Коментари - След бурни протести: Забраниха участието на трансджендъри в женската атлетика | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Подкрепям! Няма значение какво ти е в главата, физиката не отговаря на правилата.

бяха жени…? Какво стана, защо така?

Ибахти и дискриминациъта е къде сига да са сустизава тос трансджендър да обосабят трансджендър атлетика ша има ли дустатучну състизатили там

Ясно е казано - атлетика жени. Точка

Защо ли жени които се превъзнадят като мъже не се състезават с мъже... а само трторазрядни провалени атлети с психични заболявания се състезават с жени за да ползват бонуса от това че са МЪЖЕ...

А в мъжката ?

Олимпийски игри,освен за мъже и жени, и за третия пол!

Ами какво стана с правата на ЛГБТСодоПедоНекроСадоМазо...-тата? Къде са родно-финансираните НПО-та? Ами ако на породисто жребче му присадят глава на красива лекоатлетка, що да не може да потичка на някоя политкоректна олимпиадка?

xx или xy хромозоми- факт.А кой какъв се чувства вече си е за психиатър.

А какво е трансджендър изобщо? Ем е джендър, ем е транс!

След чии "бурни протести" и срещу кого и какво? Съвсем я подкарахте през просото.

баси фантазията - Роналдо в женския футбол ?!?

И решението трябва да е постоянно, а не временно!!!

ДБ и ПП кога излизат на шествие в защита на жеHдьрите. Малко бесилки да разнесат. Коли да потрошат.

не съм съгласна !

Това е подъл и страхотен удар по Еуро ценностите, LGBT общността и демокрацията като цяло

Благодарение на ЕВРОГЕЙСКА ЕВРОПА, животните вече са по умни от човеците!

Егати хитреците. До вчера мъж, с мускулатура развита кат за мъж и оп изеднаж ниският тестостерон ще реши въпроса. Да си се състезават само джендъри и това е. Свободата включва диверсификацията , но не и микс на общо основание. Все едно да накараш риба и слон да се състезавата съответно във вода и на суша. Простотиите вече преливат.

травеститите са на опасни - имат силата на мъж и злобата на жена . - П. Ескубар

Това е един хубав ден за нормалните човеци и нормалните семейства!!!! като искат да се състезават, нека си направят форуми за сбърканяци.

Това е супер новина, защото просто не е честно. Всеки има правото да се чувства какъвто иска, но това не означава че е такъв... няма как биологични мъже да се състезават с жени. Един от най великите атлети го каза въпреки, че и той е транс

Вече ще се състезават на художествена гимнастика.

Диктат на някакво малцинство над мнозинсвото, да се обличат в рокли, да ходят с богати космати чичковци - техен проблем за половообърканите, но това, което им се предоставя като права е скандално. Засега едно добро решение, ще очакваме накъде отиват нещата. В САЩ и Канада има голяма пропаганда на тези транс болести, дори в училищата и вече около 20-30 процента се определят като няколковида сексуални и полови, това не са права а е пропаганда над чистите и невинни детски душички!

Да създадат специална категория за всякакви, в която да се състезават, кой както поиска. Официално да се разреши ползването на какъвто искат препарат, който да ги трансформира или въздейства ,без ограничения. Хем няма да има допинг , гей, трансджендър и т.н. скандали, хем ще имат най яките спонсори в лицето на меди-фарма индустрията, хем най-накрая спорта ще стане "чист", тъй като няма да се ползват забранен вещества, тъй като такива няма. П.С. предложение и за едно яко име "Лигата на чудовищата и мутантите" . Извинявам се за плагиатството.

Какви идиоти само - първо се борят за равенство, после го отричат :)))

Предлагам да се смеся всички, накуп! Така жените и жендърите ще отпаднат и ще гледаме и практикуваме истински спорт.

Язък, че си отрязаха топките!

Az personalno no li4no az sam vazmotena no tova e 4usta proba deskreminizatzia varho hira sas druga sexoalna orientirofka.

Че кой ги спира педалите да се състезават по надебаване.

Напрвете им собствено лига. Но едва ли някой нормален ще го гледа.

Ама хитри бе.... Що не изявят желание трансЖендърите за участие в първенства и турнири за мъже?!

Трансджендърите са травестити с курове и путки и с много тестостерон, което ги прави физически по силни от жените, и конкуренцията с тях е нелоялна. Много от тях побеждават. В тениса имаше няколко такива световни шампионки, с курове

Гледай филмчето "Умно село" (анимация). Там решаването на един проблем поражда друг и така се получава с всеки следващ птоблем. Ето линк https://www.youtube.com/watch?v=0Kfn4faB2gI

Жените ако имат малко разум в главата трябва да отказват да се състезават с такива. Те така или иначе нямат шанс да ги победят все пак това са биологични мъже.

ПП+ДБ няма да участват УЖАСТ ужастен уаау

Най-накрая смислено решение. В крайна сметка жените са жени, мъжете са мъже. Това е истинска равнопоставеност.

Да не повярваш, че са взели такова решение, все едно са се объркали нещо... Подкрепям, що се отнася за вратичката - да я затварят веднага.

Язък, че си отрязах п.калото. Сега пак трябва да го присаждам като не мина номера.

То нормалността е относително нещо. Като станат трансовете мнозинство те ще са нормалните, а хетерото ще станат ненормални.

Те, затова Господ ни праща войни и бедствия, щото иначе мислим само щуротии!

Ще участва БорисOFF и Пеиевски Те от години са си двойка

Има си лудници за такиваЧовек с еражд аили мъж или жена. А после че се осакатява си е за психиятрия.Не е нито нормално нито редн да търпим амеби дет не са разбрали какъв пол са. Ас съм за ефтаназия за такива,това е мършата на човечеството,червея в ябалката и лайното дет пада в дупката.всите в една дупка и на сапун.

Да няма сърдити - ами да пуснат трансджендър и интерсекс дивизии! Обаче ко прайм с тежката атлетика?

Гледаѝ си твоята троѝка

Степан? Степа-а-а-а-н?

А стига бе! Това не е ли дискриминация? Я сега всички LGBTQ+ на протест. Честно казано, като бях малък много ми се искаше да погледна. Сега е супер лесно - казваш, че си жена и давай. Господи, каква простотия.

да ти го набутам до сливиците.

Е, ше минат в твоята дисциплина - на сбърканяците.

Самото разрешаване на транс жени да се състезават с биологични жени беше глупаво и дискриминативно. Смяната на пола с операция не прави един мъж жена. Биологично родените мъже имат по-висока костна плътност, повече колаген, повече мускулни влакна и повече бързо-съкращаващи се влакна, по-големи и по-здрави стави. Освен това имат и по-тесен таз, по-широки рамене и биомеханиката на тялото е по-различна от тази на жените. Промените през пубертета и юношеството при мъжете завършва изграждането на костната и мускулната система и целият процес и резултатът са коренно различни от тези при жените. Всичко това е кодирано в ДНК-то, с което си се родил. Дори и да им махнат тестисите и да им дават медикаменти потискащи тестостерона, това не променя останалото. При еднакво количество тестостерон, един биологично роден мъж винаги ще има предимство пред една биологично родена жена поради горните причини. Погледнете транс плувкинята Лиа Томас. Като мъж се е класирала след 40-то място. Откакто си се сменила пола е №1 при жените, чупи рекорди и това е на възраст, при която плувците вече мислят за пенсиониране. При това количествата на тестостерон са според нормата, определена от федерацията по плуване. Същото е и с транс-щангистката Лоръл Хъбард. Най-фрапиращият и скорошен случай е Тифани Томас. Започва да се занимава с колоездене през 2018 г., през 2023 г. става шампион, а е на 46 г. Забележете, че обратното (транс мъже да се състезават с мъже) просто го няма. Защо ли? Като искат трансджендър атлети, да им направят отделни категории. В момента с тези неща убиват спорта и съсипват кариери. И това е в името на... толерантност? Включване? За да признаят правата на хората с различна ориентация, съсипват живота на останалите. Това е дискриминация, както и да го погледнеш.

То не е до единия тестостерон. Те имат дробове на мъж, сърце на мъж, костна рамка на мъж, плътност и якост на костите като мъж. Само защото са си понижили тестостерона не ги приравнява автоматично с жените.