Забравена история от "Спа": Как Айртон Сена спаси живота на Ерик Кома (Видео)

Бразилецът направи нещо немислимо насред пистата в разгара на квалификацията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сена си остава най- великия, няма вече такива.

Има Висша сила! Поклон!

Да, Светлият Айртон Сена да Силва.

Няма по-безсмислен спорт от Ф1! Непораснали момчета си играят на колички, понякога смъртоносно. Иначе - поклон пред постъпката на Сена!

Има - бокса! и неговите производни

Колите хич не хвърчаха с 200. Пушилката се виждаше отдалеч и всички намаляваха скоростта.

Умник, дай пример за смислен спорт!

Прав си. Спорта е бил смислен някога, по време на първите олимпияди в древна Гърция, различните спортове са били мирна демонстрация на бойни умения. Бил е тогава свързан с елинските идеи за хармонично развита личност и еталон за красота. Сега спорта е за пари, просто вид бизнес.

След Сена почти спрях да ги гледам..в момента изобщо. Бог да го прости. И няма да забравя 1 май..и радостта на някои от победата..защото Сена го нямаше вече.. НО..това е живота

Бергер също остава в бокса след рестартирането на състезанието на Имола! Сена предишния ден е настоявал то да бъде отменено за да се подобри сигурността след смърта на Ратценбергер!

Обяснявам за слабоумни - спортът винаги е бил и винаги ще бъде, заместител на войната и кръвопролитието. Цивилизован начин за изкарване на агресията чрез мирно физическо съревнование. Това е смисълът, глупако.

Обяснявам за слабоумни - спортът винаги е бил и винаги ще бъде, заместител на войната и кръвопролитието. Цивилизован начин за изкарване на агресията, чрез мирно физическо съревнование по ясни правила. Това е смисълът на спорта и особено на бокса и производните му, ГЛУПАКО!

Бергер му беше съотборник и най-добър приятел.

И аз си спомням. Гледах го наживо. Мисля че беше великден ако не се лъжа.

Съдба. Отнел и е жертвата и тя е взела него.

Както винаги пишат само положителните неща... Никъде в статия не прочетох до сега как сена с тези си действия е застрашавал реално живота на Ерик Кома. И го е направил, но за своя изгода и в свои интерес. Кома е бил в безсъзнание. сена отива изключва двигателя, но решава да се прави на доктор, а с 100 зора е завършил гимназия. Сваля шлема на своя колега, придържа му врата, но той не е знаел да ли Кома е в много по-тежко състояние. сена си сваля едната ръкавица и бърка в устата на Кома. След това пристига и Професор Сид Уоткинс който по-късно му казва, че е можел да навреди н колегата си и то много със своите действия.

Както беше казал Шумахер. Той беше велик пилот и велик човек, такива вече няма!

F1 е един от най- смислените спортове. Всички иновации по- късно влизат в масовите автомобили, поинтересувайте се малко преди да пишете глупости!

До . Бергер, беше винаги втори пилот. сена умишлено го унижи в Япония. Бергер беше клоунът на сена. Но срещу заплащане от страна на Рон Денис за тази дейност. В книгата на Джо Рамирес, Бергер пише не можех да го понасям, Рон ми плащаше допълнително към заплатата, за да го забавлявам, да му отвличам вниманието, за да живее Рон на спокойствие и сена да не плаче на рамото му. Аз трябваше да понасям негативите, а след това да ми дава около 1/3 допълнително към заплатата ми. Рон е с ОКР, той не можеше да понася сена с неговите размазвания на сополите му по лицето си и другите откачени неща. Рон казваше, Герхард намеси се, знаеш. А още в началото сена ми отмъкна моят механик и когато се оплаках на рон той каза е не е станало кой знае какво приеми го.

Чудя се колко ли пари дадоха семейство сена да силва на Рон Денис, за да кръсти една от колите на техният син. През 1989 г. двамата Рон и сена вече са в конфликт. Рон Денис решава, че ще произвежда спортни автомобили и не може да има само бизнес във Формула 1. сена научава за това и кипва отива, да се саморазправя с Рон как смеел да произвеждал спортни автомобили, това щяло да повлияе зле на кариерата му. Рон му казва, че това си е лична негова работа какъв бизнес ще започва и, че пилотът му да не си навира носът там където не е негова работа. Накрая Рон беше принуден да кръсти една от колите си на човек които го е саботирал именно за тези спортни коли.

Пиеро Галеасо, фен на сена от гр. Асти, Италия написа книга в която описва 1 май 1994 като и предишните години от 1987 г.. Галеасо, зарязва работата си, родителите си и отива да е неотлъчно до сена от 1987 г. За последните си спомени Галеасо пише стоях до него, след това той отиде да се качи в колата си като отново се оплака, че окачването не е много наред и предното и задното. Галеасо продължава като пише знам, че той се самоуби, знаеше състоянието на колата и все пак се качи въпреки, че все още мрънкаше и недоволстваше това беше неговият избор неговият начин да се отърве от проблемите си.

Попитали радио Ереван: – Какво е общото между река Сена във Франция и биВшият пилот от Формула 1 Айртон Сена? От радиото отговорили: – И през двете са минавали много мъже.

дали някога ще осъзнаеш какво просто парче си? Едва ли?

Мерси батка, а да има някой над 25 годишен от тези култовите "псевдо-уважаващи сена" персони? Аман от позьори, чул някъде че сена еди си кво и айде, така не се прави, аз мога със 100% сигурност да кажа че във този форум няма човек, който да е гледал повече от 15-20 негови състезания и повечето от тях дори са от времето когато Шумахер, Менсъл, Прост, Патрезе го побеждаваха по един или друг начин, хубаво е да сте подвластни на общата еуфория, но е много тъпо да вярвате само на слухове и медии, и ако сте се забелязали сами, когато искате да фаворизирате някого, изскачате с 5-6 примера колко бил велик...Е всеки има своите 5-6 мига в кариерата си, като донингтън парк и още 4-5 състезания, само че обратно като става дума за Шумахер, ми изскачате със същия брой негативни моменти в кариерата му...И В ДВАТА СЛУЧАЯ ГРЕШИТЕ, НИТО КАРИЕРАТА НА СЕНА Е ТЕЗИ 5-6 ВЕЛИКИ МОМЕНТА, НИТО КАРИЕРАТА НА ШУМАХЕР Е ТЕЗИ 5-6 ЛОШИ МОМЕНТА КОИТО ДЪВЧЕТЕ, ТАКА ЧЕ СИ ИЗКАРАЙТЕ ГЛАВАТА ОТ ЗАДНИКА И ОТ ЧИСТИЯ КИСЛОРОД МОЖЕ БИ ЩЕ ЗАПОЧНЕТЕ ДА ВИЖДАТЕ НОРМАЛНО, БЕЗ ХАЛЮЦИНАЦИИ.

Прави си Монтоя беше явление, това е пилота с обеквтивни пилотски качества, и най-лошият съксес рейт. Отпадаше 50% от състезанията ;). На симулатор сигурно е най-добрият, освен ако не му пуснеш рандом енджин феилиър. На мен лично Дженсън Бътън ми е най-симпатичен, и мисля че заслужава отбор с повече възможности но това е една друга тема, да не говорим за пещерата сена.

Прави си Монтоя беше явление, това е пилота с обеквтивни пилотски качества, и най-лошият съксес рейт. Отпадаше 50% от състезанията ;). На симулатор сигурно е най-добрият, освен ако не му пуснеш рандом енджин феилиър. На мен лично Дженсън Бътън ми е най-симпатичен, и мисля че заслужава отбор с повече възможности но това е една друга тема, да не говорим защото педераста сена.