17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щото младите са пуцки затова

Физически могат да изкарат повече отколкото се е смятало преди. Който не го мързи и няма контузии играе , останалите почиват.

Динко Гоцев не е определен човек, ами псевдоним, който писачите в дир-а използват. Например има един нещастник, който пише за бокс и се подвизава като Динко Гоцев. Ей ... Динко Гоцев -- да го духаш, педал !!!

Уважавам Динко много, но статията е силно преувеличена. ДЖими Конърс, при всичките хамбургери и кетчуп, направи супер мач в последната си изява на US Open на 40 години, при това при това срещу първия супер фит тенисист - Лендъл. Игра до 43 на много високо ниво и честно да си кажа не помня да е имал контузии от рода на Надал или Федерер. За Лаброн това за съня да го разправят на филанкишията. Имах късмета съдбата да ме сложи сравнително близо до Чикаго Булс в края на 90-те. Родман не излизаше по 2-3 денонощия от казиното в Джолиет (на 60-70 км от Чикаго), но винаги беше чудовище в Юнайтед Сентър

Проблема е, че сред младото поколение, в което попадам и аз има много лигльовци и джендъри които са недисциплинирани

Викаш, в предишните млади поколения не е имало джендъри. Я отиди в съветскат кочина да видиш колко джендъри има, няма оправия!

Нима автора не знае, че големия спорт е химия? Просто химията напредва и всички я ползват. Ако преклаиш със зобенето, ти спира сърцето. Пример европейското и ериксен, целия свят го видя, но всички си мълчат. За тази "тайна" трябва да се говори, а не да слушаме приказки за лека нощ деца.

Айде, сега пък химия. Това да не ти е Йорданка Донкова на 110 метра Това да не ти е "бившия" Сесесер, НРб и ГДР, молим те!

Да бе да и Серена Уйлямс е пила по лекарско предписание хапчета. "168 часа: За 3 години с допинг Серена Уилямс взе 7 титли от Големия шлем" ПП излагаш се очевидно е ;)

Серена Уилямс е дебела, това как ѝ помага, любител такъв, нехванал ракета ярез живота си! Тъпако-Ханс. Тя е тромава като хипопотам. Само безупречната ѝ техника я оправя. Ти какво мисли, че с мусул се играе този спорт. Хайде отиди да тролиш някиъде другаде, копейкаджия такъв

Всичко е вярно, но е вярно и друго. Родените в края на миналия век и началото на този са засипани с пари още преди да са станали големи. Който е ходил в музей на голям клуб е виждал с какви екипи и пособия са се състезавали спортистите. И са били велики защото е било в името на спорта, а не за парите. Нашият спорт е жив пример. Спортувал съм в зали с бетонна основа. Като юноша дори и на сгурия. Често не е имало топла вода. Пътували сме с влакове. Често пъти през нощта. За пари не говорим. И все пак България е била в 10 ката по медали на олимпийски игри. А сега.? Зали в които никой не влиза защото няма какво да гледа. И пари, пари и нищо.

Борба, щанги и допингирани лекоатлетки с мъжки хормоно - не, мерси! Играл на сгурия, пърувал с влак, хайде не се излагай. Ние да не мсе пътуваи с лимузини едно време. На по 10-11 години саи обикаляхме цяла България, без водач.

Защо? ... Ще ви отговоря защо! ... Защото когато премахнеш мъжествеността на мъжа и премахнеш женствеността на една жена, се получава Мета човек, нито едното, нито другото! ... Едно нищо, което не знае какво е! ... Важи за всичко свързано с индивида ... спорт, изкуство, култура, наука ... всичко свързано с креативността! ... справка: последните 20 години!

Демокрацията много ни отне.

Защото нивото на повечето неща, които изграждат един спортист са на (умишлено) по-ниско ниво спрямо периода преди 25-30 години - храна, медикаменти, спокойствие, свободно време, чиста природа, морал... Съвремениия "лайфстайл"

Айде, пак конспирации. Просто играчите бяха принудени да играят един и същи стил на червено и на бързи кортове. Ако си спомняш, преди имаше добри само на червено, испанците например (Берасатеги, Бругера), които лифтираха яко, разиграваха дълго, местеха те по корта ляво-дясно, но имаше и такива, които ти праскаха мощен сервиз в ъгъла, скачаха ти на мрежа или те препариха от задна линия при първа възможност от форхенд. Първите играеха с голям замах, вроеите компактни. Едните си разпределяха силите като за маратон, другите хвърляха всичко в един завършващ удар. Всеки се специализирала в определен стил от детска възраст още и нямаше как връщач да е добър на твърдо или агресивен на червено. Всичко това беше заради разликите в насрилките!!! Испанците, с кривите си и огромни заради нямаха време да отворят ракетата на бързо и закъсняваха за удара, а на агресивните им свършваше бензина. Между другото, Сампрас беше страшно добър и на червено, преди да му свърши бензина във втори-трети кръг, щото с неговата игра трябва да хвърля двойни усилия да мачкма на смешния пясък. Та така - много разнообразие, много стилове и различни тактики и много различни играчи достигаха върха . В годините на скучния еднакъв тенис се намърдаха едни на върха толкова. Айде бягайте

Връщаческият тенис удължава кариерата. Експлозивният я скъсява. Ясно и просто е.

Това, което се казва, наистина влияе за удължаване на спортната кариера, но не толкова за доминацията на старите. За съжаление сред младото поколение има повече лигльовци и джендъри, поради по-лесният му живот.

Защото нивото не тениса е спаднало в сравнение с 90-те. Защото искаха да комерсилизират тениса, понеже не беше толкова попупярен преди 30 години. Защото любителите не тениса, тези които само гледат, но не могат да играят, демек.- лаиците, искаха да гледат дълги разигравания. Защото любителите не оценяваха изкуството на тоталния тенис. Затова взеха решение да забавят всички бързи настилки, да променят диаметъра на топката с милиметър. От това се роди нов стил тенис, универсален, еднакъв за всички настилки, които вече бяха толкова различни една от друга. Появиха се много еднакви играчи, средняци и няколко по-добри. По-добрите доминираха. А едно време всички бяха добри. Разбира се над всички беше Сампарс -той нямаше конкуренця. Нито Федерер, нито Джокович, нито Надал могат да се сравняват със Самрас, защото те не усяяха да са еднолични лидери за дълго време. И тримата ставаха първи многократно, но си разменяха позициите, за разлика от най-добрият за всички времена - Сампрас. И да се върнем на въпроса - защо само трима доминираха толкова време - защото са последното поколение след най-силните времена на тениса -90-те. От тук нататъка ще гледаме средняшки тенис.

Няма "стари кучета", има можещи и не можещи!!! Важи не само за спорта!!!