17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма "стари кучета", има можещи и не можещи!!! Важи не само за спорта!!!

Защото нивото не тениса е спаднало в сравнение с 90-те. Защото искаха да комерсилизират тениса, понеже не беше толкова попупярен преди 30 години. Защото любителите не тениса, тези които само гледат, но не могат да играят, демек.- лаиците, искаха да гледат дълги разигравания. Защото любителите не оценяваха изкуството на тоталния тенис. Затова взеха решение да забавят всички бързи настилки, да променят диаметъра на топката с милиметър. От това се роди нов стил тенис, универсален, еднакъв за всички настилки, които вече бяха толкова различни една от друга. Появиха се много еднакви играчи, средняци и няколко по-добри. По-добрите доминираха. А едно време всички бяха добри. Разбира се над всички беше Сампарс -той нямаше конкуренця. Нито Федерер, нито Джокович, нито Надал могат да се сравняват със Самрас, защото те не усяяха да са еднолични лидери за дълго време. И тримата ставаха първи многократно, но си разменяха позициите, за разлика от най-добрият за всички времена - Сампрас. И да се върнем на въпроса - защо само трима доминираха толкова време - защото са последното поколение след най-силните времена на тениса -90-те. От тук нататъка ще гледаме средняшки тенис.

Това, което се казва, наистина влияе за удължаване на спортната кариера, но не толкова за доминацията на старите. За съжаление сред младото поколение има повече лигльовци и джендъри, поради по-лесният му живот.

Връщаческият тенис удължава кариерата. Експлозивният я скъсява. Ясно и просто е.

Защото нивото на повечето неща, които изграждат един спортист са на (умишлено) по-ниско ниво спрямо периода преди 25-30 години - храна, медикаменти, спокойствие, свободно време, чиста природа, морал... Съвремениия "лайфстайл"

Айде, пак конспирации. Просто играчите бяха принудени да играят един и същи стил на червено и на бързи кортове. Ако си спомняш, преди имаше добри само на червено, испанците например (Берасатеги, Бругера), които лифтираха яко, разиграваха дълго, местеха те по корта ляво-дясно, но имаше и такива, които ти праскаха мощен сервиз в ъгъла, скачаха ти на мрежа или те препариха от задна линия при първа възможност от форхенд. Първите играеха с голям замах, вроеите компактни. Едните си разпределяха силите като за маратон, другите хвърляха всичко в един завършващ удар. Всеки се специализирала в определен стил от детска възраст още и нямаше как връщач да е добър на твърдо или агресивен на червено. Всичко това беше заради разликите в насрилките!!! Испанците, с кривите си и огромни заради нямаха време да отворят ракетата на бързо и закъсняваха за удара, а на агресивните им свършваше бензина. Между другото, Сампрас беше страшно добър и на червено, преди да му свърши бензина във втори-трети кръг, щото с неговата игра трябва да хвърля двойни усилия да мачкма на смешния пясък. Та така - много разнообразие, много стилове и различни тактики и много различни играчи достигаха върха . В годините на скучния еднакъв тенис се намърдаха едни на върха толкова. Айде бягайте

Защо? ... Ще ви отговоря защо! ... Защото когато премахнеш мъжествеността на мъжа и премахнеш женствеността на една жена, се получава Мета човек, нито едното, нито другото! ... Едно нищо, което не знае какво е! ... Важи за всичко свързано с индивида ... спорт, изкуство, култура, наука ... всичко свързано с креативността! ... справка: последните 20 години!

Всичко е вярно, но е вярно и друго. Родените в края на миналия век и началото на този са засипани с пари още преди да са станали големи. Който е ходил в музей на голям клуб е виждал с какви екипи и пособия са се състезавали спортистите. И са били велики защото е било в името на спорта, а не за парите. Нашият спорт е жив пример. Спортувал съм в зали с бетонна основа. Като юноша дори и на сгурия. Често не е имало топла вода. Пътували сме с влакове. Често пъти през нощта. За пари не говорим. И все пак България е била в 10 ката по медали на олимпийски игри. А сега.? Зали в които никой не влиза защото няма какво да гледа. И пари, пари и нищо.

Борба, щанги и допингирани лекоатлетки с мъжки хормоно - не, мерси! Играл на сгурия, пърувал с влак, хайде не се излагай. Ние да не мсе пътуваи с лимузини едно време. На по 10-11 години саи обикаляхме цяла България, без водач.

Демокрацията много ни отне.

Нима автора не знае, че големия спорт е химия? Просто химията напредва и всички я ползват. Ако преклаиш със зобенето, ти спира сърцето. Пример европейското и ериксен, целия свят го видя, но всички си мълчат. За тази "тайна" трябва да се говори, а не да слушаме приказки за лека нощ деца.

Айде, сега пък химия. Това да не ти е Йорданка Донкова на 110 метра Това да не ти е "бившия" Сесесер, НРб и ГДР, молим те!

Да бе да и Серена Уйлямс е пила по лекарско предписание хапчета. "168 часа: За 3 години с допинг Серена Уилямс взе 7 титли от Големия шлем" ПП излагаш се очевидно е ;)

Проблема е, че сред младото поколение, в което попадам и аз има много лигльовци и джендъри които са недисциплинирани

Викаш, в предишните млади поколения не е имало джендъри. Я отиди в съветскат кочина да видиш колко джендъри има, няма оправия!

Серена Уилямс е дебела, това как ѝ помага, любител такъв, нехванал ракета ярез живота си! Тъпако-Ханс. Тя е тромава като хипопотам. Само безупречната ѝ техника я оправя. Ти какво мисли, че с мусул се играе този спорт. Хайде отиди да тролиш някиъде другаде, копейкаджия такъв

Уважавам Динко много, но статията е силно преувеличена. ДЖими Конърс, при всичките хамбургери и кетчуп, направи супер мач в последната си изява на US Open на 40 години, при това при това срещу първия супер фит тенисист - Лендъл. Игра до 43 на много високо ниво и честно да си кажа не помня да е имал контузии от рода на Надал или Федерер. За Лаброн това за съня да го разправят на филанкишията. Имах късмета съдбата да ме сложи сравнително близо до Чикаго Булс в края на 90-те. Родман не излизаше по 2-3 денонощия от казиното в Джолиет (на 60-70 км от Чикаго), но винаги беше чудовище в Юнайтед Сентър

Динко Гоцев не е определен човек, ами псевдоним, който писачите в дир-а използват. Например има един нещастник, който пише за бокс и се подвизава като Динко Гоцев. Ей ... Динко Гоцев -- да го духаш, педал !!!

Физически могат да изкарат повече отколкото се е смятало преди. Който не го мързи и няма контузии играе , останалите почиват.

Щото младите са пуцки затова