Златното момче, което ще направи едно от най-странните завръщания в спорта

Стивън Хендри шокира света на снукъра, но може ли да го направи и с резултати?

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

УСПЕХ ШАМПИОНЕ ....

Кукер, не съм съгласен. Има физическа умора и тя се изразява в загуба на прецизност. Това че след състезание могат да направят толкова лицеви опори колкото и преди не означава, че не са физически уморени. Друг пример за текива спортове са стрелбите с лък или пистолет - и при тях умората се израява в загуба на прецизност. Дори в баскетбола е така донякъде, въпреки че основното им натоварване е на краката, когато се уморят започват да не вкарват.

*Друг пример за тАкива

Приемам аналогията ти за основателна. Обаче, все пак и лъка и пистолета особено, изискват физическо усилие и то е съществена част от успеха. Но въпреки всичко, за мене, са на границата да бъдат спорт, а не умение, например, щото те не са и "игра". Иначе, за загуба на прецизност, тя сигурно и при геймърите се губи, от седене на стола, но това не прави геймърството спорт. Въпреки, че е състезание. Именно, понеже липсва физическото усилие.

"Аргумента" ми е и продължавам да го твърдя,че си тъп като галош след като мислиш,че умственото натоварване е по-малко изтощително от физическото.

Потвърждаваш, че не носиш на "умствено натоварване" - не съм казал, че е по-малко, казал съм, че физическото натоварване отсъства при игрите. Щом трябва да ти се обяснява подробно. Или може да ти го напиша "бавно" и на срички. С главни букви. Умньо.

Това шаха, снукъра, бриджа, дартса... не трябва да ги наричат спортове. Приличат на спорт, щото са състезателни, но не са спорт, щото не са физически натоварващи. Трябва да се наричат нещо като "състезателни игри", за да е по съответстващо на действителността. Щот то иначе и таблата и белота може да ги нарекат хазартни спортове.

Абе кукер, как можа оная к-ва майка ти да те роди толкова тъп.

Колко ти си "умен" е очевидно, от "аргумента" ти.

Chefo77

Кой и кога е казал, че спортът трябва да е само физически натоварващ?

Настина по накой път, някой трябва да каже очевидното. Че царят е гол, например или че спортовете, за разлика от игрите, освен със състезателния си характер се характеризират и с физическото си натоварване.