От 13.00 часа в Правец Бубка ще открие новата лекоатлетическа писта. Президентът на БФЛА Добромир Карамаринов съобщи, че на тържеството ще присъстват представители на всички 11 членове на Асоциацията на Балканските атлетически федерации. Награди ще получат най-добрите лекоатлети на Балканите при мъжете и жените, а освен това има отличия и за изгряващи звезди при юношите и девойките.

Българските представители са Ивет Лалова и Красимир Брайков. На церемонията са поканени и всички бивши президенти на БФЛА. Кметът на община Правец Румен Гунински получи от Карамаринов екип на националния отбор по лека атлетика.

"Ние вече сме един отбор и в Правец ще се случват много атлетически събития. От името на всички в Правец пожелавам успех на българската атлетика на международната сцена", заяви Гунински, цитиран от БТА.

Президентът на БФЛА каза още, че през следващата година ще бъде отправено мотивирано искане до Министерството на спорта за оборудване на стадиона в Правец. Карамаринов разкри още, че утре в България ще пристигне председателят на лекоатлетическата асоциация на страните от Персийския залив Ахмед ал Камари.

Вече е уговорен договор между двете асоциации. През следващата година в календара на Балканската атлетическа федерация ще има девет състезания. Все още няма яснота кога ще започне ремонта на зала "Фестивална" в София като Карамаринов каза: "Провел съм 21 разговора с министъра на спорта. Вярвам му, че залата ще бъде ремонтирана, но трябва още малко време".