В края на миналия месец от лагера на британеца съобщиха, че са започнали преговори с българина и неговите представители за срещата, която трябва да излъчи противника на световния шампион в тежка категория Владимир Кличко.

Имаше виждания този двубой да се играе през лятото. Преди броени часове треньорът на Фюри и негов чичо Питър Фюри обяви, че предстои пресконференция в Лондон, на която ще бъде съобщен противникът на възпитаника му. По този повод Питър Фюри заяви цели три възможности за опонент на Тайсън, а не само очакваната - Пулев, информира БГНЕС.

"Възможностите ни са Адамек, Пулев и Хей", написа той в социалната мрежа "Туитър", с което все повече засили спекулациите, че Кобрата за пореден път може да остане без съперник.

Още повече, че желанието на Фюри е за мач в Лондон, което надали се е харесало на Пулев, който предпочита Германия, откъдето са и промоутърите му "Зауерланд". Последните обаче отхвърлиха спекулациите с официално съобщение преди броени минути, че "срещата изглежда вероятна".

Междувременно американецът Еди Чеймбърс съобщи, че преговаря за нов двубой и по-малко от 2 минути, след като някой написа в "Туитър" "Пулев", той пусна ново съобщение: "Някой най-накрая каза името". Чеймбърс добави, че преговаря с боксьор с име на животно, което още повече свързва боксьора от Филаделфия с Кубрат Пулев.

След изявлението на "Зауерланд" това обаче звучи повече като слух.