Така финалистът от сблъсъка между два от оригиналните 6 отбора, основатели на лигата, ще бъде решен в последния седми мач в Чикаго. Детройт, който имаше преднина от 3:1 победи в серията, беше само на 20 минути от продължаване напред, след като водеше с 2:1 след първите два периода.

Мариан Хоса вкара за 1:0 на гостите при числен превес в 3:53 минута на мача, но Патрик Ийвс изравни 1:09 минута преди края на първата част. Йоаким Йохансон изведе домакините напред в средата на втората част, но Чикаго не се предаде.

Михал Хандзуш изравни още в 51-ата секунда на решаващата последна третина, а 5 минути по-късно Брайън Бикел вкара за 3:2 за гостите. Михаел Фролик направи 4:2 от наказателен удар в 9:43 минута на периода и стана първият играч в историята с два гола от дузпи в един сезон от плейофите.

Деймиън Брънър даде малки надежди на Детройт с трети гол 52 секунди преди края, но за повече домакините нямаха сили. Отличен мач направи вратарят на Чикаго Кори Крофърд, който отрази 35 шайби, съобщи БТА.