"В министерството си поставихме няколко задачи", сподели плувецът, след което издиктува списъка с тях.

Ето го и него:

Стартиране на Електронен публичен регистър на спортните обекти и съоръжения. Към 23 май 2013 г. са вписани 3062 обекта. В процедурата по въвеждане на данни за обектите са взели участие 263 общински администрации, 10 министерства, 38 акредитирани висши учебни заведения. 29 български спортни федерации са предоставили данни за категоризирането на 494 спортни обекта.

• Стартиране на процеса на акредитацията на Антидопингoвата лаборатория. Документите за стартирането на процедурата по акредитация бяха подготвени и внесени в Световната антидопингова агенция (WADA). На проведеното на 15 май 2013 г. в Монреал (Канада) заседание на WADA българската кандидатура беше разгледана и премина успешно към следващия етап, който ще се състои месец август 2013 г.

• Разработване на концепция за определяне на приоритетни спортове за България и за насърчаване на масовия спорт. Министерството на физическото възпитание и спорта проведе национално представително проучване за интереса и отношението на гражданите към физическото възпитание и спорта. Резултатите ще послужат за актуализиране на нормативната уредба, при планиране на политиките и програмите на държавните и местни власти и организации по отношение на спорта.

• Осигуряване на финансови средства и награждаване на медалистите и призьорите от световни и европейски първенства през 2013 г. В Деня на българския спорт, 17 май, министър Стойчев отличи с парични премии заслужилите спортисти и техните треньори, които от началото на годината завоюваха медали и постигнаха призови класирания на световни и европейски първенства. Общата сума, която МФВС осигури, е в размер на 849 195 лв.

• Изграждане на 8 нови спортни площадки в цялата страна. Министерството на физическото възпитание и спорта, в партньорство със Столична община и Българския спортен тотализатор, изгради три спортни площадки на открито в София. Със самостоятелно финансиране МФВС изгради още пет в страната.

• Одобряване на Програма "Спорт за децата в детските градини". Програмата е разработена в съответствие с една от основните приоритетни дейности на Министерството на физическото възпитание и спорта. Основната цел на Програмата е създаване на условия и възможности за участие на децата в детските градини в безплатни занимания с физически упражнения и спорт, с цел подобряване здравния статус, физическата и психическа дееспособност, превенция срещу хиподинамията и понижената дееспособност на децата.