Ивет говори за премеждията си преди състезанието си, като заяви, че проблемите с полетите, които е имала, в крайна сметка са се отразили положително на представянето й, предаде Гонг.

"Изненадах се много приятно от резултата си, тъй като пътуването е много неприятен фактор. Както знаем при спринта дори и да си максимално готов, нещата зависят от много фактори. Много често не можем да покажем истинските си възможности и форма, защото има дъжд, вятър. Радвам се, че успях да се съхраня след това пътуване и премеждия. Радвам се, че не ми попречиха да дам най-доброто от себе си. В самото бягане също имаше премеждия, по самия терен. Загубих сантиметъра, с който мерим от стартовото блокче. Това също ми повлия, но явно ме е разсеяло добре. Общо взето всичките проблеми ми се отразиха добре и явно съм имала късмет да се получи едно хубаво бягане. Осло си е късметлийска дестинация за мен, там явно ми върви."

"Диамантената лига е много комерсиална. В Европа се наливат много средства. Търси се голяма популярност. Понякога не остават билети. Разпродават се на момента. Публиката е голяма, преди една седмица бягах в Рим, където имаше 52 хил души. Емоциите са много големи в тези стартове. Програмата е много събрана, не е като световно първенство или олимпиада. Гледаме да дадем най-доброто от себе си за публиката."

"Целта ми в Диамантената лига... ако трябва да бъдем честни целта ми опира и до участие. Да бъдеш поканен на старт от Диамантената лига само по себе си е много трудно. Трябва да имаш много стабилни резултати, да имаш титли зад гърба си или да направиш нещо много силно през някой сезон и да бъдеш забелязан. Затова за мен както винаги е било много престижно просто да бъда там. Вчера исках да затвърдя позицията си на европейска шампионка."

Лалова спечели спринта на 100 м. с личен рекорд