"Свикнах да получавам признания повече от чужбина, а не толкова от България. За всички тези награди до момента дори не съм си и мечтал като малък, а следващата ми мечта е да стана световен шампион."

"Залагам си и двата пояса, и двете титли в предстоящия мач на 24 август. Чагаев официално все още не е потвърдил, но не очаквам да има проблем. Той е един от най-силните противници, които ще имам досега. Изключително опитен боксьор", коментира Кубрат Пулев при обявяването на следващия му съперник на професионалния ринг.

Относно физическото и психическото си състояние Пулев сподели:

"Чувствам се уверен в силата си, а и мъдър. Мисля, че ще успея да победя и него. Чагаев има и много голям опит като аматьор и това е може би една от двете или трите крачки, които ме делят от Кличко. Не е проблем срещу Кличко да играя още сега, но ми се иска да натрупам повече опит. След като Адамек и Фюри отказаха, имаше възможност да се боксирам срещу Денис Бойцов, но и той отказа, а след това направихме няколко спаринга заедно."

Пулев е убеден в това, че някой от следващите му мачове ще бъде в България. Той не пропусна да коментира и възможността да представи държавата ни на Олимпиадата в Рио.

"На този етап няма вариант аз да играя за България на Олимпиадата в Рио. След няколко дни заминавам за Германия и започвам своята подготовка."

Томаш Адамек също влезе като тема в разговора, като Кобрата сподели, че поляка се е отказал от мача с елементарни извинения, като всичко, което е казвал не е било истина.

За брат си Кубрат Пулев коментира:

"Брат ми Тервел има договор с професионално-аматьорската лига. Може и да направи някой профи мач, но си остава основно при аматьорите", каза Кубрат Пулев.

Кобрата изтегли и победителя Борис Медарски, който спечели сред 52 хиляди други желаещи в играта на "Корни" да гледа на живо следващ негов мач в чужбина.