Мачът в зала "Юнайтед сентър" започна с издигането на шампионския банер на "Чикаго", след като отборът спечели втора купа в рамките на четири години в НХЛ.

Публиката обаче преживя истинска драма срещу гостуващия тим, който водеше с 4:3 в началото на третия период. Три гола в рамките на 12 минути, дело Брендън Саад, Джони Одуя и Мариан Хоса, успокоиха страстите и "Чикаго" започна победния си път в НХЛ.

Брендън Болиг, Патрик Кейн и Брен Сийбрук бяха другите голмайстори на домакините, докато Михаил Габровски отбеляза хеттрик за "Вашингтон" и подаде за попадение на Александър Овечкин.

"Губехме често шайбата и това даваше страхотен импулс в тяхната игра. Те оцеляха благодарение на това. Все пак, "Чикаго" е страхотен отбор и е трудно да се играе срещу него. С тях не бива да се допускат такива грешки, защото притежават скорост. Нашата основа е владеенето на играта", каза старши треньорът на гостите Адам Оутс, цитиран от БТА.

В други мачове от вечерта в НХЛ, "Едмънтън" допусна изненадваща загуба с 4:5 от "Уинипег", а "Торонто" се наложи с 4:3 над "Монреал" в канадското дерби от Атлантическата дивизия.