Арда и ЦСКА 1948 направиха равенство 0:0 в мач от плейофната фаза на Първа лига.

Двата тима са част от средната група с отбори, борещи се за седмото място и европейски бараж, като с нулевото реми не промениха с нищо своята ситуация.

Група, в която продължаваме на виждаме доста равностойни мачове без особено интересни мигове, в които отборите сякаш гледат повече да не губят, отколкото да търсят начин да победят своя опонент.

Доказателството бе днешният мач в Кърджали, в който не видяхме чисто положение, а най-близо до гола бе Педриньо от състава на гостите, който нацели напречната греда, но от пряк свободен удар, а не от игрова ситуация.

Така преди да се е изиграл мачът между Славия и Ботев (Пловдив) по-късно тази вечер, ситуацията е следната: ЦСКА 1948 заема седмото място с 46 точки, Ботев и Арда имат по 45, а Славия е с 40.

След спечелването на Купата на България от страна на Ботев преди дни, на практика сезонът за "канарчетата" приключи и те просто ще доиграват без напрежение мачовете до края.

Това също означава, че дори Ботев да заеме седмото място, то автоматично осмият в класирането ще получи място на баража за Европа, който ще трябва да гостува на заелия трето място в класирането, а това ще е един измежду ЦСКА и Черно море.