Анев беше обвинен от президента на федерацията Екатерина Дафовска в бойкот. Днес биатлонистът проведе среща с министър Кралев, на която двамата са обсъждали случващото се и са потърсили действия за решаване на конфликта.

"Министъртът има желание да изгладим отношенията си вътре във федерацията и биатлонът да бъде запомнен с успехите, които постигнахме. Винаги всичко се изяснява с диалог и аз съм отворен към него, а не към провокативни действия. Мисля, че сме на прав път.

Желанието ми е да си върша професионално работата и нямам лични отношения, към когото и да е. Не е имало размяна на декларации, но аз не мога да отговарям за действията на Дафовска. Те се опитаха да прескочат личния ми треньор и неговата стратегия за участие. Не виждам какво страшно имаше да се пусне другата.

Вие бихте ли се чувствали добре в подобна атмосфера и това си личи по последните ми резултати. Балонът, който беше надут, не съм го надул аз. Трудно ми е да съм положителен. Дано да изкараме сезона до края и пак ще говорим. Ще решим нещата си сами в кухнята.

Аз по принцип в последната година се научих да обръщам внимание само на своето бъдеще и съм оптимист само за него. Изключено е да си говоря със Захаров, нямам никакъв диалог с него. Оптимист съм, че ще успеем да си решим нещата отвътре.

Имаме сребро и бронз от това европейско. Все пак можеше и по-добре, както от моя страна, така и от страна на подопечните състезатели на въпросния велик треньор в кавички, поне за мен", каза Анев, цитиран от БГНЕС.