Алберт Попов не скри, че е разочарован от резултатите си на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини, което завърши вчера в Куршевел/Мерибел (Франция).

Най-добрият български състезател завърши 35-и в гигантския слалом в петък, а в неделя отпадна в първия манш на коронната си дисциплина - слалом. Той използва профила си във Фейсбук, за да коментира представянето си.

"Последните състезания не минаха по план и съм разочарован, че не записах резултат на световното първенство. Но всичко това е част от процеса и голямата игра. Мотивацията е налице да покажа, това което мога, в оставащите два старта. Благодаря за подкрепата и в тези моменти!", написа Попов.

Българинът пътува за САЩ, където е следващият слалом от Световната купа в Скуо Вали на 25 февруари, след което ще участва във финалите за сезона в дисциплината от Белия керван в Солдеу (Андора) на 19 март.

Попов записа четири класирания в топ 15 за Световната купа през кампанията досега в слалома, като най-доброто му постижение беше десетото място в Мадона ди Кампильо (Италия) на 22 декември.

Той дели 20-ото място в генералното класиране за малкия Кристален глобус в дисциплината със 100 точки.