Най-добрата състезателка по фигурно пързаляне Александра Фейгин ще размести елементите във волната си програма, с която ще участва на Европейското първенство от 25 до 29 януари в Еспоо (Финландия).

Решението за промените са взети след участието й на Зимната Универсиада в Лейк Плесид (САЩ). Там фигуристката завърши на 12-о място, след като изигра отлична кратка програма с осми резултат и не чак толкова добра волна (15-о място).

Ето какво сподели Фейгин пред БНР:

"Доста спокойна се чувствах там на леда. Всичко ми хареса. Самият лед беше много хубав, температурата беше ок, публиката също. Атмосферата беше спокойна и те предразполагаше да не мислиш толкова съсредоточено, защото всички се забавляваха. Това много ми помогна да се отпусна и да не съм толкова притеснена. Добре се справих с кратката програма, но от волната не съм доволна. Олекотих си втората половина на програмата, защото усетих, че няма да се справя

Със сигурност това, че бях без треньорите си в Лей.к Плесид оказа влияние на представянето ми. Когато съм с моя треньор съм изключително фокусирана. Искам да покажа това, което правя на тренировки. Това повече ме мотивира и ме кара да съм по-фокусирана върху елементите. Когато съм сама ми е малко по-отпуснато.

Може би за това така се получи във втората половина на волната програма. Но това беше добра репетиция за Европейското първенство, защото разбрах, че трябва да сменя местата на някои елементи във волната програма. В момента това правим на тренировките.

Не съм била досега във Финландия. За мен е важно да има хубав лед и пързалка. Не съм гледала заявките. Не обичам да ги гледам. Аз съм се фокусирала върху себе си. Надявам се да покажа чисти програми. Това е, което искам да направя", завърши тя.