Българската Асоциация на Родители на Тенисисти (БАРТ) стартира организирането на поредица от безплатни онлайн семинари, в които ще се включват международни и български топ лектори - професионалисти в различни области от тениса и ще представят теми, свързани развитието на подрастващите в този спорт. Основна цел на БАРТ е с тези инициативи да даде повече информираност на родителите по отношение на възможностите, които стоят пред техните деца-спортисти - професионално развитие, възможности за обучение и академични успехи в чужбина, физическа устойчивост и развитие, ментална подготовка и много други теми, които са важни за всяко семейство на тенис-състезател.

Първият уебинар ще се проведе на 18.04.2024 (четвъртък) от 19:00ч и е озаглавен "ОТВЪД КОРТА - "Тайните на успехите на младите тенисисти ". В него основен гост ще е г-жа Хедър Гейдж - водещ ментор в света на колежанския тенис и рекрутинг мениджър в NCSA - най-мащабната платформа за спортни стипендии и рекрутинг, която осигурява достъп до 3 500 университетски тенис треньори в САЩ. Вторият лектор ще е г-н Даниел Ангелов от GoCollege Sports Bulgaria, с дългогодишен опит като Спортен директор в Българската Федерация по тенис, който ще сподели опита от работата си с други успешни състезатели и какви са пътищата за развитие на един тенис състезател.

снимка: БАРТ

По време на срещата родителите ще се запознаят с възможностите за развитие на децата-състезатели извън страната, какъв е баланса между тенис и образование, процеса на кандидатстване в колежи, спортни стипендии, как се прави избор на колеж и колко по-рано трябва да започне подготовката, къде и как могат да получат съдействие в България.

Срещата е отворена и към родители на състезатели, които практикуват различни спортове от тенис. За да участва в уебинара, всеки родител трябва да направи предварително своята регистрация тук , след което ще получи персонален мейл с потвърждение и линк към предстоящата среща. Участниците предварително могат да зададат своите въпроси към двамата ментори, като ги изпратят на имейл: [email protected] до 14.04.24г.

Вторият уъркшоп е насрочен за 25.05.24 19:00ч. и ще е на тема: "Тенис и здраве". На него БАРТ ще ни срещне с г-н Кирил Симеонов - спортен професионалист със сериозен опит и кондиционен треньор на българския отбор по тенис за мъже, собственик и главен треньор на High Performance Bulgaria. Той е още кондиционен треньор на Димитър Кузманов, Алекс Лазаров, Гергана Топалова и много други успешни млади спортисти. Втори гост ще е г-н Даниел Шопов - директор "Бизнес Развитие" на Barin Sport - иновативно българско решение за следене на физическата устойчивост и представянето на спортиста.

Всеки месец БАРТ ще организира нови онлайн срещи с различни топ лектори-професионалисти в области от тениса, както и ще кани родители на успешни тенисисти, които ще споделят опита си в развитието на техните деца и пътя, който заедно са извървяли. Информация за семинарите ще бъде публикувана регулярно на сайта на БАРТ - www.btpa.bg, както и в затворената група на Асоциацията - БАРТ- Българска Асоциация на Родителите на Тенисисти, към която се канят да се присъединят всички родители на деца, практикуващи тенис, които имат желание да станат част от обществото на БАРТ.

Сдружение "Българска Асоциация на Родителите на Тенисисти" (БАРТ) е неправителствена организация на родителите на деца и младежи, практикуващи тенис на корт, която свързва и обединява всички заинтересовани страни в съвместна работа и партньорство, с цел успешното развитие на детско-юношеския тенис в България. Основната мисия на асоциацията е да популяризира тенис спорта сред подрастващите и свърже родителите на тенисисти с цел подпомагане и съдействие във всяка една дейност, свързана с развитието и надграждането на спортното и личностното развитие на децата. Повече информация за БАРТ може да откриете на www.btpa.bg

Съдържание на: БАРТ