Бразилска футболна вражда, граничеща с война, е на път да създаде куриоз около старта на сезона в Националната футболна лига на САЩ.

Напълно сериозно е - лигата продължава своята глобална експанзия и през септември в мач от първия кръг Филаделфия Ийгълс и Грийн Бей Пакърс ще се срещнат в Сао Пауло, Бразилия.

Мачът е петъчен, в прайм тайм за телевизионните слотове, а интересът в южноамериканската страна към този спорт се оказва огромен. Билетите се очаква да свършат за около 10 минути, след като бъдат пуснати в продажба.

Но има проблем.

За арена е избран стадионът на Коринтианс, един от местните грандове във футбола, който се играе само с крака.

А този клуб е записал в своя устав изрична точка - цвят зелено е забранен на неговия стадион. Това е цветът на вечния и кръвен враг Палмейрас. Искрящозелените екипи на актуалния шампион просто нямат място на арената на Коринтианс.

Проблемът е, че това е екипът на Филаделфия (на основната снимка), който се води домакин в мача. И съвсем ясно бразилците казаха на Националната футболна лига, че този тим не може да излезе на терена така облечен.

Ийгълс по никакъв начин не иска да се лиши от това да носи традиционните си цветове в откриващия мач за сезона - по съвсем разбираеми маркетингови причини, както и имиджови.

Но дори да се стигне до такова споразумение, а Фили да облече резервното си бяло, Грийн Бей също е почти изцяло в зелен основен цвят!

НФЛ вече обяви, че се преговаря с клуба-домакин от Бразилия, за да се постигне компромис. Но казусът остава куриозен, каквото и да е неговото разрешение.

 

ИЗБРАНО