С ужасяваща инцидент приключи Европейското първенство по лека атлетика в зала, което се проведе в Истанбул.

В последната дисциплина от шампионата - спринтът на 60 метра с препятствия при мъжете, испанецът Енрике Лопис претърпя ужасно падане.

22-годишният испанец се спъна от последното препятствие и падна много лошо на врата си, като избуги съзнание.

На пистата веднага пристигнаха медицински лица пред шокираните погледи на останалите спринтьори, а след няколкоминутна помощ, Лопис бе изкаран на носилка, с обездвижен врат.

След няколкото минути ужасяваща тишина в залата, хората по трибуните изпратиха испанецът с аплодисменти.

Иначе състезанието спечели Джейсън Джоузеф от Швейцария с време от 7.41 секунди. На подиума с него се качиха Якуб Шимански от Полша и Жуст Квау-Матей от Франция.

След края на всичките 26 дисциплини, №1 в класирането по медали е Норвегия с четирите си златни отличия, гарнирани и с едно сребро.

Скандинавската страна се утвърди като една от най-сериозните европейски сили е леката атлетика в последните години, а два от златните медали спечели олимпийският и световен шампион Якоб Ингебригстен на 1500 и 3000 метра.

Норвегия също така триумфира на 400 метра и в овчарския скок.

Най-много медали - 7 на брой, спечели Нидерландия, но златните отличия на атлетите от ниската земя бяха три, което им отреди второ място в общото класиране.

България остана само на 3 сантиметра от медал, след като в скока на дължина младият ни 18-годишен талант Божидар Саръбоюков зае четвъртата позиция.

Снимка: Getty images