Световната рекордьорка в тройния скок Юлимар Рохас от Венецуела няма да участва на Олимпиадата в Париж. Тя съобщи това в профилите си в социалните мрежи, където обяви, че е получила контузия на ахилесовото сухожилие, което ще я остави извън най-големия спортен форум на планетата, който ще се проведе това лято.

28-годишната спортистка е актуалната олимпийска шампионка в тройния скок, след като завоюва златото в Токио, а пък на Игрите в Рио през 2016-а остана със сребро.

Освен това Рохас може да се похвали и с общо седем световни титли - четири на открито и три на закрито, както и с три триумфа в крайното класиране на Диамантената лига.

"Много съм тъжна и разочарована да ви съобщя, че по време на тренировка, при приземяването усетих болка. Прегледът показа увредено ахилесово сухожилие на левия крак. Сърцето ми е разбито и заради личното ми разочарование, че няма да защитя титлата си, а и заради липсата на виковете на публиката, които ме зареждат всеки път", написа Рохас.

През 2021-а в Токио тя взе олимпийската титла с успешен опит и резултат от 15.67 метра, поставяйки световен и олимпийски рекорд.

ИЗБРАНО