Българската федерация по борба нареди среща на тепиха между Биляна Дудова и Тайбе Юсеин, за да се определи представителя в националния тим за Европейското първенство в Будапеща.

Турнирът започва от понеделник, а в неделя от 10,30 ч в залата в Благоевград ще е прякото преборване на двете ни големи шампионки за позицията в категория до 62 кг.

Решението идва след извънредно заседание на Управителния съвет на борбата, като е взето с гласовете на 7 от членовете на управата - председателя на федерацията Христо Маринов, генералния секретар Валентин Райчев, Александър Томов, Иван Мирославов, Данаил Ганчев - пълномощник, Вангел Вангелов и Николай Гергов.

Странно е, че хората в ръководството на този спорт изправят една срещу друга Дудова и Юсеин като отговор на назрелия скандал, разпален от изявления на Биляна в медиите.

Тя говори не само за това, че не е включена в националния тим за това състезание, а за системен психически тормоз, като посочи и конкретен човек, отговорен за това - треньора Петър Касабов.

Вместо изслушване на страните и търсене на проблемите, ще имаме пряко преборване за място на Европейското.

Едва ли проблемът, ако Дудова има право в посочването на такъв, идва само от това, че не е избрана да бъде в тима за Будапеща.