Французойката Жулия Симон направи феноменално състезание и спечели титлата в преследването на 10 километра от Световното първенство по биатлон в Оберсдорф, Германия.

Симон стартира от десетото място и с изоставане от минута и три секунди след петъчния спринт, но въпреки това успя да грабне титлата.

Тя направи невероятно бягане, но и бе най-добра при стрелбата от конкурентките си, като допусна само една грешка и то на последнат стрелба, когато французойката вече имаше солиден аванс от почти 30 секунди.

Така тя спечели трети медал от Световно, но първи в индивидуална надпреварата, при това по какъв начин само - със заличаване на 10 позиции и над минута пасив.

Среброто остана за Денизе Херман-Вик, която в петък спечели спринта, но заради четирите си грешки на стрелба днес, завърши на 27 секунди зад победителката, а преди старта имаше аванс от 1:03 минути.

На третото място днес се нарети Марте Олсбу Ройзеланд от Норвегия, която стартира от четвъртата позиция, но трите грешки в стрелбата не й позволиха да се бори за още по-висока позиция.

Огромното разочарование днес се казваше Хана Йоберг, която в петък остана само на 2 стотни от титлата, но в преследването се срина, допусна пет грешки при стрелбата и завърши едва на 12-ото място.

Единствената ни представителка в преследването - Милена Тодорова, не промени своята позиция. Тя стартира с 31-и стартов номер, допусна сериозната бройка от шест грешки при стрелбата и в крайна сметка завърши на 31-ата позиция.

Снимка: АР/БТА