Българските гимнастички завоюваха общо 8 медала на провеждаващата се в София Световна купа.

Две от отличията бяха за ансамбъла, а останалите дойдоха след силно представяне на Боряна Калейн и Стилияна Николова в индивидуалната надпревара.

Българският ансамбъл в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева спечели сребърен медал за съчетанието си с три ленти и две топки, с което на практика бе закрито състезанието в столичната зала "Арена София".

Това бе второ отличие за момичетата на треньора Весела Димитрова, след като преди това станаха и бронзови медалистки от многобоя.

БФХГ

Българките играха без груби грешки и заслужиха за изпълнението си оценка от 32,350 точки. Шампионки са момичетата от Израел с оценка от 33,100 точки.

На трета позиция е ансамбълът на Полша с оценка от 31,900 точки. По-рано през деня ансамбълът ни остана на шесто място в крайното класиране с композицията си с пет обръча.

Така българките завършват участието си на Световната купа в София с 8 медала - Боряна Калейн е шампионка в многобоя и спечели сребро на бухалки.

Стилияна Николова пък игра най-добре от всичките си конкурентки с топка и лента, а в многобоя и на обръч заслужи сребро.

БТА