Йордан Александров и Кевин Пенев направиха много добра подиум тренировка преди световното първенство по спортна гимнастика, което започва в събота в Антверпен (Белгия).

"Йордан и Кевин се представиха отлично на подиума. Изиграха съчетанията си много добре. Конкуренцията е ужасяваща. Състезанието ще бъда много тежко.

Много ще е трудно да спечелим олимпийска квота.

Трябва и двамата да си изиграят много чисто съчетанията. Надявам се, че това ще им бъде достатъчно за да изпълнят тази заветна цел", сподели президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев.

Освен олимпийският вицешампион на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година, подкрепа на състезателите ни оказва разбира се и сребърният медалист Олимпиадата в Атина през 2004 година Йордан Йовчев, който е посланик на шампионата.

Както и Кристиян Иванов. Бившият национал сега работи в Оклахома в академията на великата румънска гимнастичка Надя Команечи.

Йордан Александров и Кевин Пенев започват борбата за олимпийските квоти във втория квалификационен ден на световното първенство - неделя (1 октомври), със съчетанията на висилка.