Ансамбълът на България по художествената гимнастика за жени провеждат лагер на високопланинската спортна база в Белмекен с помощник-треньора Ясена Стойнева и с кондиционния треньор Цветелина Кирилова, съобщиха от БФХГ.

Световните шампионки са в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева, Радина Томова, Виктория Георгиева, Биляна Везирска, Елена Георгиева и Вая Драганова.

След няколко дни към лагера ще се присъединят старши треньорът на отбора Весела Димитрова и другият помощник-треньор Михаела Маевска.

Междувременно вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова направи своя дебют като главен съдия на 19-о издание на международен турнир по художествена гимнастика "Импала Къп" 2022 в Стара Загора, в което участваха около 600 състезателки.

Състезанието събра рекорден брой гимнастички от цялата страна, Великобритания, САЩ и Украйна.

В своя дебют като главен съдия Невяна Владинова, с помощник Валя Маркова, бяха изключително отдадени в своя контрол, за да се радва това състезание на едно обективно съдийство.

"Изключително е важно на всяко едно състезание оценките да бъдат реални и всяко едно дете да знае реалната си оценка за състоянието и формата, която има. Много спокойно премина този турнир. Надявам всички да бъдат доволни от добре свършената работа. Истинско щастие за душата и радост за очите е да гледаш толкова прекрасни и талантливи малки грации, устремени към съвършенството и към покоряване на нови върхове. Това ми дава надежда за светло бъдеще на художествената гимнастика", заяви Владинова.