Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева заяви, че българската гимнастичка Боряна Калейн вече се чувства по-добре и е изписана от болницата, където бе приета заради вирусно заболяване, предаде БНР.

22-годишната Калейн трябваше да се откаже от участие на Световното първенство по художествена гимнастика в София, след като вдигна висока температура и беше приета в болница в първия ден на шампионата в сряда.

"Боряна си е вкъщи, няма температура, изследванията са й добри. Предстои още едно изследване, което искат да й направят. Лекарите не могат със сигурност да кажат дали е пост Covid, защото тя изкара тежък Covid една седмица, или е след коронавируса някакъв друг вирус, който се е отразил зле на организма. Аз вчера се чух с нея, всеки ден се чуваме, чувства се много по-добре", каза Раева след края на шампионата в София.

По думите й водещата индивидуална гимнастичка на България приема много тежко отсъствието си от Световното първенство.

"Всички й дават кураж да се справи с това тежко положение. Тя беше в страхотна форма. На последната й тренировка всички спряха и гледаха тренировката й. Това беше много тежък удар за нас. Разбира се, че ще бъде тежък удар и за самата Боряна. Тя ми каза, че гледа състезанието, разплака се по телефона. Единственото, което й казах, е че в никакъв случай не трябва да плаче, че трябва да приемаме съдбата такава, каквато е. Казах й, че е можело по-лошо да се случи и че може би това е бил малкият дявол и ни е предпазил Бог от нещо. И много успях да я успокоя, усмихна се накрая, засмя се по телефона. При всички случай тя е голям човек, гледа състезанието и вижда", каза още Раева.