Илиана Раева написа обръщение в социалните мрежи след вчерашната драма и третото място на ансамбъла на България в многобоя на Световното първенство в Баку. Съдиите ощетиха нашите, като според повечето специалисти те заслужаваха злато с играта си.

Президентът на родната федерация обаче отказа категорично да атакува решенията на арбитрите. Ето част от думите на Раева:

"Всяко време избира своите герои. Колкото е по-трудно и невъзможно за покоряване на върховете, толкова по-силни и ярки са героите му. 48 години съм свързана с художествената гимнастика. Познавам цялата и история.

Цяла седмица сме вече на световното в Баку. Видях толкова много желание, амбиция и стръв към състезанието от толкова много отбори и гимнастички, колкото не съм виждала никога до момента!

Много сълзи видях след състезанието днес и през всичките дни. Сълзи, в очите на състезателки и треньори, на техните съдии, които не успяха да вземат квоти за Олимпиадата, които не успяха да вземат медал. Видях и неописуемо щастие.

На фона на всичко това, на една жестока конкуренция, на една толкова бързо развиваща се гимнастика, която непрекъснато разширява своята география, българският ансамбъл за поредна година (вече не знам коя точно) печели медал от голямо състезание! Направи го по най-уникалния начин - с уникална игра!

Да, целият свят на художествената гимнастика ги обича и обожава да ги гледа!

Те са достатъчно интелигентни, за да преценят как и колко са ощетени. Не са първите, не са единствените и няма да са последните. Спортът ни е такъв откакто го има. И наши съперници са били жестоко и безскрупулно ощетявани.

Нека вместо да мразим и отричаме достойните ни съперници, да подкрепим и изпратим само положителна енергия на отбора ни, който пише златна история, в годините на най-голямата конкуренция в историята на гимнастиката!

Те го заслужават повече отвсякога!"