Първият етап в тазгодишната колоездачна обиколка на Франция доведе до много изненадващ развой, като очакванията за финален спринт не се оправдаха.

Победата отиде за 33-годишния французин Ромен Барде от "Ди Ес Ем", който заедно със своя съотборник Франк ван ден Брок завършиха малко преди спринтьорите и ги оставиха да се борят за третото място.

Обиколката, която започна с етап от Флоренция до Римини, не даде ранни отговори за генералното класиране, като големите фаворити завършиха без разлики помежду си.

Рекордьорът по етапни победи в тура Марк Кавендиш имаше огромни проблеми да остане в състезанието още при първото от общо седем изкачвания. Съотборниците обаче му помогнаха да завърши навреме. Британецът ще продължи да се бори за 35-а етапна победа, която би го направила едноличен лидер за сметка на Еди Меркс.

За Барде, който облече жълтата фланелка, това бе четвърта етапна победав тура, като предишните бяха от 2015-а, 2016-а и 2017 година.

Във втория си етап Тура остава на територията на Италия, като той също ще е с леко хълмист релеф в дистанцията между Чезенатико и Болоня.