Спортната гимнастика е осмият спорт, в който страната ни ще има представител на олимпийските игри в Париж догодина.

Това стана факт след като Кевин Пенев спечели олимпийска квота на световното първенство в Антверпен (Белгия). Българинът си осигури виза след като достигна до финала на прескок и завърши на осмо място в битката за разпределението на медалите на този уред.

Кевин и брат му Еди днес се връщат в САЩ, където живеят и тренират.

"Чувствам се много добре. Това ми е първото световно първенство и съм много щастлив, че направих финал на прескок. Осмото място е страхотно постижение за мен. Аз не изпълних най-трудният прескок, който мога, защото заложих на сигурно изпълнение - каза състезателят ни пред БНР. -  Сега се връщам в САЩ, където ще продължа подготовката заедно с брат ми.

Сега ще повиша трудността на всички съчетания, защото на олимпиадата ще играя многобой. Искам в Париж да направя финал в многобоя, както и финали на земя, кон с гривни и прескок.

Много искам с мен на Игрите да съм заедно с брат ми. Вярвам, че и той има шанс да спечели квота.  Тази година направи страхотни състезания, стана шампион на земя.

Следващата година аз ще се върна в България преди европейското първенство и след това ще участвам в световните купи преди Олимпиадата. Брат ми ще се върне за купите, които започват през февруари.

Те са важни за него, защото чрез тях може да вземе квота и да играем заедно на Игрите."