Грандиозният скандал с манипулирането на резултати в снукъра продължава да се разплита.

Днес стана ясно, че бившият победител в шампионата на Обединеното кралство Джао Синтун и друг елитен китайски състезател Джан Дзянкан са отстранени от участие в разследването за манипулиране на мачове в снукъра, с което общият брой на наказаните звезди достигна 10.

Джао, който спечели титлата на Обединеното кралство през миналия сезон и получи висока оценка от Рони О'Съливан, трябваше да играе на предстоящия Мастърс. 25-годишният играч трябваше да се изправи срещу световния номер 2 Марк Селби в неделя.

И двамата играчи имат право да обжалват отстраняването си.

"Доживотните забрани не са достатъчно наказание, ще бъде потърсена и съдебна отговорност", обяви ръководителят на световния снукър Джейсън Фъргюсън.

Припомняме, че скандалът избухна преди около месец, като първият отстранен бе друг шампион в Мастърса - китаецът Ян Бинтао. При разследването стана ясно, че той е част от мащабна организация за манипулиране на резултати и нелегални залагания на най-високо ниво.

Престъпният Октопод продължава да се разплита, като всички медии са категорични, че това е най-големият скандал в историята на този аристократичен спорт.