Гаснещият от рак Свен Горан Ериксон ще води мач като треньор на Ливърпул и ще сбъдне мечтата на живота си. Жестът, от който можеш да настръхнеш, английският клуб обяви официално на сайта си днес.

Шведският наставник ще е на скамейката на "Анфийлд" за мача на легендите на клуба срещу Аякс на 23 март, като ще води отбора редом с изключителни фигури от историята на "червените" - Йън Ръш, Джон Барнс и Джон Олдридж.

"Ливърпул и всички, свързани с клуба, нямат търпение да приветстват на "Анфийлд" Свен и цялото му семейство - написа в сайта си английският клуб. - За нас ще бъде фантастично, а и голяма чест, да го видим да води отбора край страничната линия."

Преди няколко седчици Ериксон обяви в откровено интервю в Англия, че не му остава повече от година живот. Той е в терминална фаза на онкозаболяване и няма никаква надежда.

В същото интервю шведът, който има 40-годишна кариера като наставник, призна, че цял живот е симпатизирал на Ливърпул и голямата му мечта е била да бъде треньор именно на този отбор.

Така и никога не се случи, поне не и официално.

Призивите от фенове на "червените" бяха чути и клубът реши да го покани да води отбора на легендите на 23 март.

На терена ще са култови фигури като Джейми Карагър, Йежи Дудек и Джибрил Сисе, а вероятно и още легендарни играчи, които тепърва предстои да бъдат обявени. Аякс не е обявил състава на своите легенди, но се очаква и там да има много познати лица.

В предишните два мача на легендите на Ливърпул - срещу Манчестър Юнайтед и Селтик, бяха събрани 1.45 милиона лири за благотворителни каузи, включително за фондации, които подпомагат онкоболни.

В мача с Юнайтед на терена на "Анфийлд" за гостите бе и Димитър Бербатов.

Жестът към Ериксон обаче е наистина акт на невероятна човечност - какво е по-велико от това да сбъднеш мечтата на някого? Особено на човек, който знае, че не му остава много време за сбъдване на мечти в живота.